Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pilot mistenkt for «dødsflyvninger» arrestert i Spania

Skal ha dumpet politiske motstandere av Argentinas militærjunta i havet.

ARRESTERT:  Piloten Julio Alberto Poch ble arrestert i Spania på tirsdag. Foto: Reuters/Scanpix
ARRESTERT: Piloten Julio Alberto Poch ble arrestert i Spania på tirsdag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Den kommersielle piloten Julio Alberto Poch er arrestert i Spania. Det melder BBC News.

Poch mistenkes for å ha ha fløyet fly som ble brukt til å dumpet politiske motstandere av militærjuntaen som styrte Argentina fra 1976-1983 i havet. Han ble arrestert på jobb for det nederlandske selskapet Transavia tirsdag.

Flyet han fløy var på vei til Amsterdam, men Poch ble hentet av spansk politi på flyplassen Manises i Valencia hvor flyet hadde en mellomlanding på 40 minutter.

Poch har delt nederlandsk og argentinsk statsborgerskap. Han skal ifølge myndighetene i Argentina ha vært militærpilot ved Marinens mekaniske skole - et av de største tortursentrene under regimet.

Her skal han angivelig ha vært innvolvert i såkalte dødsflyvninger, hvor politiske fanger ble dopet og dumpet i sjøen fra flyene.

Rundt 30 000 mennesker forsvant mens juntaen var ved makta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling