Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pilot møtte veggen i lufta

- Bannet og skrek til Gud, ifølge passasjerene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et Air Canada-fly på vei fra Toronto til Heathrow måtte mandag nødlande i Irland etter at piloten fikk et nervøst sammenbrudd mens flyet var i lufta.

Skrikende ut fra cockpit

Sjokkerte passasjerer ble vitner til at mannen skrikende ble dratt ut fra cockpiten av besetningen, skriver Sky news.

Piloten gjorde sterk motstand og kollegaene ble nødt til å legge ham i gulvet med makt. Alt skjedde mens de 146 passasjerene i flyet så på.

Til slutt fikk besetningen kontroll på piloten da de fikk stripset ham på hender og føtter, før de plasserte ham i et sete hvor han ble lenket fast med håndjern.

Ropte på Gud

Mens kollegaene strevde med å holde ham fast skal piloten ha bannet høyt og ropt på Gud, ifølge sjokkerte passasjerer som så det hele.

Kanadiske CBC skriver at mannen begynte å oppføre seg merkelig og snakke høyt med seg selv kort tid etter avgang mandag morgen.

NERSVØST SAMMENBRUDD: Medpiloten på flight AC 848 brøt sammen på vei til London. Illustrasjonsfoto: REUTERS/SCANPIX
NERSVØST SAMMENBRUDD: Medpiloten på flight AC 848 brøt sammen på vei til London. Illustrasjonsfoto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Etter at flyet landet i den irske byen Shannon ble mannen brakt til sykehus. Passasjerene forlot flyet og måtte vente i flere timer på nytt fly og ny besetning. Til sammen ble flyet åtte timer forsinket.

Utgjorde ingen fare

Talsmann for Shannon Airport, Eugene Pratt, kaller hendelsen uvanlig. Ifølge Pratt var det ikke nødvendig at flyet nødlandet, men medisinsk personell sto klare da flyet landet.

Peter Fitzpatrick er talsmann for Air Canada og sier at den rabiate medpiloten aldri utgjorde noen fare for passasjerer eller besetning.

- Piloten ble syk og kapteinen valgte derfor å lande i Shannon, sier Fitpzpatrick til CBC.

Flyselskapet bekrefter at mannen er på sykehus, men vil ikke si noe om hva slags behandling han får.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media