Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pilot snudde flyet for at reisende ektepar skulle si farvel til sitt døende barnebarn

Hylles for å ha snudd flyet da eldre ektepar fikk den grusomme beskjeden.

SNUDDE FLYET: Piloten ved flyplassen i Manchester tok raskt affære da et eldre reisende par fikk beskjed at deres barnebarn lå for døden. Illustrasjonsbilde. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
SNUDDE FLYET: Piloten ved flyplassen i Manchester tok raskt affære da et eldre reisende par fikk beskjed at deres barnebarn lå for døden. Illustrasjonsbilde. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Piloten på flyet fra Manchester til Australia 30. mars i år tok raskt affære da han ble fortalt at to av hans passasjerer, et eldre ektepar, nettopp hadde fått skrekkbeskjeden om at deres barnebarn lå for døden. 

Det var like før take-off at det reisende ekteparet sjekket sine mobiltelefoner én siste gang før de skulle ta fatt på den lange flyturen til Australia via Dubai. En sms fra parets sønn varslet de to om at barnebarnet plutselig var blitt syk, og at hans siste timer var kommet.

Sønnen ba instendig sine besteforeldre komme til sykehuset i Manchester, slik at de kunne si farvel til gutten. 

- Flyet var på rullebanen da de fikk en sms hvor det sto at deres barnebarn lå på intensivavdelingen og at de måtte komme dit med en gang, forteller reiseoperatør Becky Stephenson til avisa The Independent

Snudde flyet tvert om Ekteparet varslet kabinpersonalet, som så gikk til flyets kaptein. Kunne de gjøre noe for å hjelpe de to i nøden?

Kapteinen var snar, og selv om flyet sto på rullebanen i kø til å ta av, snudde han flyet tvert om og vendte tilbake til gaten for å slippe av besteforeldrene. 

De to passasjerene ønsket å forbli anonyme, men har takket flyselskapet Etihad for å la dem få si farvel til sitt barnebarn på en skikkelig måte. 

- De ga beskjed til flyvertene som så varslet kapteinen. Han snudde flyet og vendte tilbake til gaten, forteller Stephenson.

- Veldig takknemlige Barnebarnet til de to reisende døde dagen etter, 31. mars i år, med sine besteforeldre ved sin side. 

- De to er veldig takknemlige. De hadde aldri forventet at kabinpersonalet på flyet skulle gå så langt for dem. En kan falle sammen av tanken på hvordan de hadde hatt det om de ikke fikk forlate flyet, sier Stevenson. 

Ifølge The Independent skal flyselskapet ha gitt ekteparet mulighet til å bruke sine Australia-billetter på ny, på det tidspunkt de selv måtte ønske. 

Hele Norges coronakart