Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pilot tatt i promille­kontroll på Gardermoen

Ved midnatt var resultatet av pilotens blodprøve fremdeles ikke klar.

PROMILLE: Fredag ble en pilot tatt i promillekontroll. Bildet er fra en promillekontroll utenfor parkeringshuset på Gardermoen flyplass tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PROMILLE: Fredag ble en pilot tatt i promillekontroll. Bildet er fra en promillekontroll utenfor parkeringshuset på Gardermoen flyplass tidligere i år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 33 år gammel mannlig pilot vil bli framstilt for varetektsfengsling etter at han ble tatt i en rutinemessig promillekontroll på Gardermoen.

Piloten flyr for et internasjonalt selskap, skriver VG , som først omtalte saken.

Den rutinemessige stikkprøven ble gjennomført klokken 9.38 fredag morgen.

- På bakgrunn av dette er han siktet for brudd på luftfartsloven. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.

Overfor VG understreker politiet at mannskapets tjeneste begynner så fort forberedelsene til en flygning er i gang.

Ved midnatt var resultatet av pilotens blodprøve fremdeles ikke klar. Politiet kan derfor ikke si hvor høy promille mannen hadde. Operasjonsleder Lorentzen ønsker heller ikke å si noe om hva mannen har forklart i avhør med politiet.

Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor sier fredag kveld til VG at de ikke kjenner til saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media