Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pilot utestengt etter tissepause

Måtte løfte døra til cockpiten av hengslene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kanadisk pilot skulle bare en rask tur på toalettet under en flytur fra Ottawa til Winnipeg sist lørdag. Det var en halvtime igjen av flyturen da piloten forsøkte å komme tilbake inn i cockpiten, men det klarte han ikke.

Døra ville ikke åpne seg og en stadig mer desperat pilot hamret på døra for å få den gjenværende piloten til å åpne, skriver CNN.

- Det oppstå en funksjonsfeil i døra. Dette skjer svært sjelden, sier Manon Stewart, talskvinne for Air Canadas Jazz, som flyr den regionale ruta.

Ifølge passasjerene ombord sto piloten utenfor døra i rundt ti minutter mens han snakket med cockpiten i en intern telefon. Til slutt så de ansatte ingen annen utvei enn å løfte døra av hengslene slik at piloten fikk kommet seg på plass.

Stewart understreker at det på ingen tidspunkt var fare for flyets eller passasjerenes sikkerhet.

image: Pilot utestengt etter tissepause
LITT FOR SIKKER: Kaptein Lanny McAndrew viser fram den nye armerte cockpitdøra som har blitt installert. Sikkerhetsoppgraderingen ble vedtatt etter terrorangrepene mot World Trade Center i 2001, men på det kanadiske flyet skapte den problemer for piloten.