Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Piloten døde - passasjer landet flyet

En av passasjerene satte seg resolutt bak spakene da piloten i et amerikansk småfly plutselig besvimte og senere døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henry Anhalt fikk med god hjelp flyet trygt ned på bakken, melder en radiostasjon i Florida.

Det enmotors, seksseters Piper-flyet var på vei fra øygruppen Bahamas til det sørøstlige USA, da flygeren fikk et illebefinnende. Anhalt var passasjer om bord i flyet, sammen med sin kone og parets tre barn.

Han fikk radiokontakt med flygeledelsen, som straks sendte opp et annet småfly med en erfaren pilot som «skygget» Piperen. Piloten i dette flyet og flygelederne i det lokale kontrolltårnet greide sammen å gi Anhalt de nødvendige instruksjoner.

Han ble «snakket» ned til landingsstripen, der han etter en nervepirrende halvtime gjennomførte det øyenvitner beskriver som en hard, men vellykket landing. Flyet traff landingsbanen, spratt opp i lufta igjen, landet på ny og skled ut på gresset langs rullebanen.

Både Anhalt og familien kom velberget fra den nifse opplevelsen, mens piloten ble brakt til sykehus der leger måtte konstatere at han var død. Han skal nå obduseres, slik at legene kan fastslå dødsårsaken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media