- Piloten er en helt. Han reddet mange menneskeliv

Vitner mener flere hundre kunne ha blitt drept da et fly styrtet under et flyshow i Nevada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre ble drept og over 50 skadd da et fly styrtet under flyshowet, som fant sted i Reno i Nevada, melder nyhetsbyrået AP.

Utenriksdepartementet opplyser til Dagbladet at de ikke kjenner til at det er nordmenn som er blant de skadde eller omkomne.

- Vi har ikke fått inn noen meldinger om det, sier pressevakt Frode Andersen i UD til Dagbladet.

Piloten, 74 år gamle Jimmy Leeward, mistet kontroll over flyet og styrtet inn i tribuneområdet. Flyet som styrtet var fra andre verdenskrig og av typen P-51 Mustang.

- Et blodbad Myndighetene undersøker nå årsaken til flystyrten. Så langt ser det ut til at det er mekaniske problemer som ligger bak.

Maureen Higgins har vært tilskuer på flyshowet i 16 år. Hun satt cirka 30 meter fra der flyet styrtet. Mannen som satt foran henne begynte å blø etter at en vrakdel traff ham i hodet.

- Det var levende personer som manglet kroppsdeler. Det var et blodbad. Et ufattelig blodbad, sier Higgins til AP.

Flere vitner sier til CNN at piloten var en helt.

15 kritisk skadd - Jeg tror piloten i siste øyeblikket styrte unna sitteplassene og dermed reddet 200-300 andre. Jeg mener ikke å være respektløs overfor de som ble skadd, men den piloten er en helt. Han reddet mange liv i dag. Det kunne ha vært langt verre, sier Ben Cissell til CNN.

En talsperson for den regionale nødetaten sier til nyhetsbyrået AP at i alt 56 personer ble fraktet til tre forskjellige sykehus. Av de 56 var 15 kritisk skadd, 13 alvorlig skadd med potensielle livstruende skader, og 28 var lettere skadd.

- Dette er en veldig stor ulykke. Trolig den største denne regionen har sett på flere tiår, sier Stephanie Kruse til AP.

PÅ VEI NED:  Bildet vise flyet av typen P-51 Mustang like før det styrter i bakken. Foto: AP photo/Grass Valley Union/Tim O'Brien/Scanpix
PÅ VEI NED: Bildet vise flyet av typen P-51 Mustang like før det styrter i bakken. Foto: AP photo/Grass Valley Union/Tim O'Brien/Scanpix Vis mer