VENDTE OM: Et fly fra flyselskapet Jet Airways måtte snu og lande igjen, etter at pilotene om bord i flyet glemte å øke trykket i kabinen. Foto: NTB Scanpix
VENDTE OM: Et fly fra flyselskapet Jet Airways måtte snu og lande igjen, etter at pilotene om bord i flyet glemte å øke trykket i kabinen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Glemte å justere trykket i kabinen:

Piloten gjorde kjempetabbe. Passasjerer begynte å blø ut av neser og ører

En alvorlig pilotfeil fikk flere passasjerer til å blø ut av neser og ører under en flyvning fra Mumbai i India.

Flyturen på vei fra Mumbai til Jaipur i India ble raskt til et mareritt for passasjerene som befant seg om bord.

Under oppstigningen skal flere av passasjerene ha opplevd en voldsom hodepine, før det begynte å renne blod ut av både ører, neser og munn hos flere av passasjerene, melder det danske flynettstedet check-in.

Glemte å utjevne trykket

Ifølge nyhetsbyrået AFP var det pilotene om bord i Jet Airways-flyet som var skyld i den kaotiske situasjonen som oppsto.

De hadde nemlig glemt å trykke på knappen som skulle sørge for en økning av trykket i kabinen, før flyet tok av fra rullebanen.

Moderne fly henter trykkluft fra motoren inn i kabinen for å øke trykket relativt til trykket utenfor flyet. Mennesker trenger tilstrekkelig med trykk i luften for å ha en effektiv oksygenutveksling i lungene.

- Under oppstigningen glemte pilotene å trykke på en knapp som øker trykket. Som et resultat ble oksygenmaskene utløst, forteller en talsmann fra de indiske luftfartsmyndighetene til nyhetsbyrået.

Etter at oksygenmaskene ble utløst oppsto det full panikk på flyet. Flere passasjerer skal som en følge av trykket i kabinen begynt å blø ut av åpninger i ansiktet.

Twitter-brukeren Darshak Hathi la ut en video av situasjonen som oppsto etter at maskene hadde blitt utløst.

Ble fraktet til sykeus

Om bord i flyet var det 166 passasjerer. Av disse var det 30 passasjerer som begynte å blø fra neser og ører. Flere av de opplevde også en voldsom hodepine.

Fem av disse passasjerene ble så dårlige at det måtte fraktes til sykehuset i Mumbai da flyet landet.

Pasientene ble grundig undersøkt av leger, som slo fast at de led av trykkskader i ørene. Alle passasjerene som opplevde ubehag har blitt rådet til å unngå flyreiser i minimum en uke.

Flyets piloter skal nå være midlertidig suspendert mens saken blir undersøkt nærmere, melder nyhetsbyrået.