Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Piloten hylles

Innbyggerne i Gonesse hyller pilot Christian Marty, som førte ulykkesconcorden. For dem er han helten som reddet utallige liv ved å unngå å krasje flyet i byens sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han hindret katastrofe for byen ved hjelp av sin snartenkthet, sier borgermester Pierre Blazy i Gonesse.

Blazy forklarer at flyet svingte til venstre like før flyet nådde det lokale sykehuset og byens sentrum med 23000 innbyggere.

Den lokale presten Claude Porscheron var også sterk i troen på at piloten gjorde et siste forsøk på å redde liv ved å svinge unna.

- Det er den vakreste handlingen i verden, sier presten til nyhetsbyrået AP, tydelig rørt.

Pilot i 33 år

Christian Marty begynte sin pilotgjerning i 1967, for 33 år siden, og ble fast ansatt i Air France i 1977. Han var kaptein på Boeing- og Airbus-fly, før han ble flygeinstruktør. I fjor sommer satt han bak spakene på Concorden for første gang.

Tobarnsfaren fra den lille landsbyen St. Laurent du Vars i regionen Alpes-maritime i Sør-Frankrike. Han var en utpreget friluftsmann, og fikk bakketida til å ga med motorsport, alpint og hanggliding. Han hadde alltid med seg terrengsykkelen sin når var ute og fløy.

Han satte også fantastiske rekorder på seilbrett. 26. februar 1982 startet han den ensomme reisen over Atlanteren alene på brettet, som den første franskmann.

Etter 27 dager uten hjelp, landet han i Fransk Guyana. Han ble også den første franskmann som seilte på brett fra Corsica til Frankrike.

- Han var en av de beste. Hele Air France er traumatisert av ulykken. Flygerne er som en stor familie, og dette er den første ulykken vi har hatt på 30 år, sier sjefflyger Jean-Charles Corbet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media