Piloten kastet Juliette (15) av flyet på grunn av adferdsproblemer: Mente det var ubehagelig å fly med den autistiske jenta

Moren vil saksøke flyselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donna Beegle var på vei fra Huston til Portland med sin 15 år gamle datter Juliette Forbes da piloten bestemte seg for å lande flyet i Salt Lake City.

Familien ble så tvunget til å forlate flyet, melder KOIN.

United Airlines-piloten mente det var ubehagelig å fly med den autistiske jenta om bord, og gjorde derfor et nødstopp.

Spurte etter mat til datteren Moren merket at 15-åringen var sulten og visste at dattera kunne bli opprørt om hun ikke fikk i seg mat. Beegle spurte derfor kabinpersonalet om det var mulig å kjøpe et varmt måltid.

Varm mat var bare tilgjengelig for passasjerer på første klasse, og flyvertinnen fortalte Beegle at hun ikke kunne gjøre et unntak - selv om hun skulle betale for det.

Den autistiske jenta fikk til slutt noe å spise etter at Beegle forklarte for flyvertinnen at datteren var kresen på mat, men om hun fikk noe varmt å spise ville hun forbli rolig under flyturen.

Annonserte nødstopp Kort tid etter annonserte piloten at de kom til å gjøre et nødstopp i Salt Lake City på grunn av en passasjer om bord i flyet med «atferdsproblemer».

Politi og ambulansepersonell kom om bord da flyet hadde landet og fortalte familien at de måtte forlate flyet, og at piloten følte det var ubehagelig å fly med den autistiske jenta i flyet.

• Se video øverst i saken!

Jentas mor skal ha reist seg og spurt de andre passasjerene om noen hadde problemer med at hennes datter var om bord i flyet, noe de ikke skal ha hatt.
Vil øke bevisstheten rundt autisme Beegle skal ha reagert kraftig på hendelsen og vil nå saksøke flyselskapet.

Hun ønsker også å øke bevisstheten rundt autisme og sørge for at flyselskapets ansatte har nødvendig opplæring.

United Airlines har i etterkant kommet med denne uttalelsen:

 "Etter å ha jobbet for å imøtekomme Beegle og hennes datter under flyturen, gjorde mannskapet den beste avgjørelsen for sikkerhet og komfort for alle våre kunder."