- Piloten på mysterieflyet plottet inn rute til fjerntliggende øy

Fant slettet flysimulatorlogg.

MYSTERIET: Malaysia Airlines' MH370 forsvant 8. mars med 239 personer om bord. Det er fortsatt ikke funnet ett eneste bekreftet spor av flyet. Foto: AFP / NTB Scanpix
MYSTERIET: Malaysia Airlines' MH370 forsvant 8. mars med 239 personer om bord. Det er fortsatt ikke funnet ett eneste bekreftet spor av flyet. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kapteinen på det forsvunnede Malaysia Airlines-flyet MH370 som forsvant i mars i år, skal på sin egen flysimulator ha plottet inn en rute til en fjerntliggende øy i det indiske hav, skriver The Telegraph.

Etterforskerne som jobber med saken skal ha funnet en slettet logg på datamaskinen til kaptein Zaharie Shah (53). Øya Shah plottet inn er ikke offentlig kjent.

Intensiverer mistanken Den britiske avisa oppgir ingen navn som sin kilde til disse nye opplysningene, men skriver samtidig at intensiverer mistankene om at kapteinen kapret sitt eget fly og deretter forandret den opprinnelige ruta.

Zaharie Shah ble i går omtalt som hovedmistenkt etter flyforsvinningen.

Shah har tidligere selv skrevet om simulatoren på et forum på internett, der han forklarer hvordan han har bygd simulatoren. Det har tidligere kommet fram i malaysiske medier kaptein Shah hadde lastet inn fem rullebaner i Indiahavet.

Savnet i over 100 dager Mer enn tre måneder har nå gått siden flyet forsvant i det som har blitt en av de store mysteriene i moderne luftfart.

Og til tross for mangel på bevis, har mistanken mot Zaharie vokst fordi etterforskerne gradvis har eliminert andre potensielle mistenkte, skriver The Telegraph.

HOVEDMISTENKT:  Flere internasjonale medier omtaler Zaharie Shah som hovedmistenkt i i flyforsvinningen. Foto: Polaris.
HOVEDMISTENKT: Flere internasjonale medier omtaler Zaharie Shah som hovedmistenkt i i flyforsvinningen. Foto: Polaris. Vis mer

Etterforskere, inkludert eksperter fra britiske Air Incident Branch, har så langt ikke funnet bevis på teknisk feil eller feil som kan forklare forsvinningen.

Venner og slektninger av kaptein Zaharie nekter for at han hadde noe motiv til å kapre sitt eget fly og beskriver ham som en varm og hjelpsom mann.

- Han fremsto som en veldig sympatisk og varm fyr. Jeg har absolutt ingen tro på at han har gjort dette med vilje, sier hans tidligere kollega, Sivarasa Rasiah, sier til The Telegraph.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer