SKAL VÆRE LYDLOGG: Piloten på flyet fra Pakistan International Airlines (PIA), som styrtet utenfor Karachi fredag ettermiddag, meldte fra til kontrolltårnet om tekniske problemer kort tid før flyet styrtet fredag ettermiddag. Vis mer

Passasjerfly styrtet i boligområde i Pakistan:

Piloten på ulykkesflyet: - Mayday, mayday, mayday

Et passasjerfly med 107 personer om bord styrtet i Pakistan fredag. Ingen overlevde, ifølge borgermesteren er det ingen overlevende.

Publisert

Kontrolltårnet på Jinnah International Airport skal ha mistet kontakt med Pakistan International Airlines-flyet, kun minutter før landing.

- Det siste vi hørte fra piloten var at de hadde et eller annet teknisk problem. Det er en veldig tragisk ulykke, sier talsmann for flyselskapet Abdullah H. Kahn, ifølge Sky News.

Ifølge CNN skal piloten ha meldt fra om at han ønsket å foreta en såkalt "go-around", en landingsmanøver der flyet snur, flyr til en viss høyde og avventer bekreftelse på at deter trygt å lande.

<strong>107 OMKOM:</strong> Brannvesenet forsøker å slukket brannen i det som skal være vrakrester fra passasjerflyet som styrtet i Pakistan fredag. Foto: AP Photo / Fareed Khan / NTB scanpix
107 OMKOM: Brannvesenet forsøker å slukket brannen i det som skal være vrakrester fra passasjerflyet som styrtet i Pakistan fredag. Foto: AP Photo / Fareed Khan / NTB scanpix Vis mer

- Mayday

Et opptak av det som skal være den siste samtalen mellom piloten og kontrolltårnet, kort tid før flyet styrtet ned i et boligområde i nærheten av flyplassen, forteller om dramatikken som utspilte seg i cockpit:

Kontrolltårnet: Virker å snu mot venstre

Piloten: Vi fortsetter rett fram. Vi har mistet motorkraften

Kontrolltårnet: Rullebane tilgjengelig

Piloten: Mottatt

Piloten: Sir Mayday Mayday Mayday Mayday Pakistan 8303

Kontrolltårnet: 8303 mottatt. Begge rullebanene er klarert for landing

Det er ikke bekreftet fra offisiellt hold at opptaket er fra ulykkesflyet.

<strong>STYRTET FØR LANDING:</strong> Et fly fra flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) skal ha styrtet kort tid før landing i Karachi i Pakistan fredag. Det er ikke kjent om flyet avbildet er ulykkesflyet. Foto: Farooq NAEEM / AFP / NTB scanpix
STYRTET FØR LANDING: Et fly fra flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) skal ha styrtet kort tid før landing i Karachi i Pakistan fredag. Det er ikke kjent om flyet avbildet er ulykkesflyet. Foto: Farooq NAEEM / AFP / NTB scanpix Vis mer

Foreløpig ukjent årsak

Ifølge kilder i luftfartsmyndighetene skal kontrolltårnet ha mistet kontakt med flyet kun ett minutt før landing, melder den lokale TV-stasjonen Geo News.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til ulykken, og Pakistans statsminister Imran Kahn skriver på Twitter at det straks vil bli iverksatt etterforskning av den tragiske ulykken.

- Jeg er i sjokk og sorg over PIA-krasjen. Mine bønner og kondolanser går til familiene til de omkomne, skriver Kahn.

Flyselskapet melder at det var 99 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer om bord i flyet. Styrten skal også ha forårsaket skader på flere hus i området der det gikk ned.

Det er ikke kjent om det har vært eventuelle omkomne på bakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer