- Piloten reddet guttens liv

Piloten på ulykkeshelikopteret reddet livet til den sju år gamle gutten som ble skadet i ulykken, sier kommunelege Michael Vester i Ullensvang i Hordaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vester var med i gruppen på ni personer som var de første som tok seg fram til ulykkesstedet på Hardangervidda klokka 22.31 i går kveld.

Letemannskapene fant gutten og piloten som hadde søkt ly mot vinden i en såkalt liftbag som brukes til å frakte gods i. Gutten la innerst i den vindtette bagen og piloten lå i åpningen av den.

- Gutten hadde fått skrubbsår i pannen og klaget over sterke smerter i magen. Piloten hadde et 20-25 centimeter langt kutt i pannen og smerter etter trykk i brystet. Gutten ble plassert i en ryggsekk og båret til en hytte 1 kilometer unna for videre behandling. Piloten ble båret dit på en båre laget av liftbagen, forteller kommunelege Vester.

Han er overbevist om at det var pilotens omsorg som reddet guttens liv.

Både gutten og piloten var forfrosne etter å ha ligger ute i snøen i om lag ni timer etter helikopterstyrten.

Vester sier at de to omkomne må da mistet livet kort i selve styrten eller kort tid etter.

Leder av havarikommisjonen for sivil luftfart, Arne Østby Wiik, sier at helikopteret traff en bratt åskam et godt stykke oppe. Etter det har det ruller rundt to ganger og landet opp ned 50-60 meter nedenfor styrtpunktet. Flyhavarikommisjonen har foreløpig bare fått tatt havariområdet i øyesyn, men har ikke fått undersøkt vraket grundig. Ifølge Wiik er det fare for at vraket kan rase videre utfor skråningen, og vil ikke undersøke vraket før det er bedre sikret.

(NTB/Dagbladet :på nettet)

VRAKET: Helikoptervraket kan ikke undersøkes før det sikres mot å skli ned skråningen.