Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Piloten sa flyet hadde truffet en fugl

Elleve Mount Everest-turister blant de omkomne etter flystyrt i Nepal.

VOLDSOM STYRT: Mesteparten av flykroppen var fullstendig smadret etter styrten ved Katmandu i dag. Foto: AP / NTB Scanpix
VOLDSOM STYRT: Mesteparten av flykroppen var fullstendig smadret etter styrten ved Katmandu i dag. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle de 19 menneskene om bord omkom da et tomotors Dornier propellfly  fra selskapet Sita Air styrtet like etter det hadde tatt av fra Katmandu i Nepal i morges.

Sju av de omkomne var briter, mens fem var kinesere. Alle disse var trolig turister, mens ytterligere fire passasjerer og flyets besetning på tre var fra Nepal.

Årsaken til ulykken er ikke klarlagt, men mye tyder på at et sammenstøt med en eller flere fugler skapte problemer like før krasjet.

- Sa han traff fugl Ifølge nyhetsbyrået AP meldte piloten om problemer to minutter etter avgang. Tilsynelatende prøvde han da å snu flyet tilbake mot flyplassen.

- Rett etter take-off merket flygelederne at flyet gjorde uvanlige manøvre. Da piloten ble spurt om det sa han at flyet hadde truffet en fugl , sier flyplasstalsmann Ratish Chandra Suma til Sky News.

Mobilvideoer filmet av øyenvitner viser at den fremre delen av flyet står i brann umiddelbart etter styrten, men det er uklart om det begynte å brenne før det traff bakken.

Smadret Ulykkesstedet ligger bare 500 meter fra flyplassen, der piloten etter alt å dømme har forsøkt å nødlande på flatmark ved en elvebredde, skriver AP.

Bare halepartiet var i én del etter det voldsomme sammenstøtet, og redningsmannskapene kunne ikke gjøre annet enn å lokalisere lik etter at den eksplosive brannen på krasjstedet var slukket.

Flyulykken skjedde bare fem dager etter at 11 mennesker døde i et snøskred nordvest i Nepal.

Området rundt Mount Everest og de omkringliggende toppende har også en stygg luftfartsstatiskk. Så seint som i mai omkom 15 personer i en flystyrt nordvest i landet,  én av seks dødelige flyulykker på to år.

Flyet var leid inn av turoperatøren Sherpa Adventures, og de omkomne turistene skulle trolig på ekspedisjoner ved Mount Everest.

INGEN Å REDDE: Alle om bord omkom i styrten, og redningsmannskapene kunne ikke gjøre annet enn å telle lik. Foto: Navesh Chitrakar / Reuters / NTB Scanpix
INGEN Å REDDE: Alle om bord omkom i styrten, og redningsmannskapene kunne ikke gjøre annet enn å telle lik. Foto: Navesh Chitrakar / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media