STYRTET I I HAVET: Air France-flyet var på vei fra Rio de Janeiro til Paris da det styrtet i havet 1. juni 2009. Her berger den brasilianske marinen flyets haleror. Foto: DEN BRASILIANSKE MARINEN / AFP / NTB SCANPIX
STYRTET I I HAVET: Air France-flyet var på vei fra Rio de Janeiro til Paris da det styrtet i havet 1. juni 2009. Her berger den brasilianske marinen flyets haleror. Foto: DEN BRASILIANSKE MARINEN / AFP / NTB SCANPIXVis mer

- Piloten sov bare én time før Air France-ulykken

228 mennesker mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Piloten i Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet i 2009, hadde bare sovet i én time natten før ulykken og var svært trøtt, viser lydopptak. 228 mennesker mistet livet i styrten.

- Jeg sov ikke nok i natt. Én time - det er ikke nok, sier piloten på lydopptaket i flyets såkalte taleregistrator, ifølge det franske tidsskriftet Le Point.

På bakgrunn av de ennå ikke offentliggjorte opplysningene skriver tidsskriftet også at piloten hadde pause da flyet kom inn i et tordenvær fire timer etter avgang, og det tok ham mer enn halvannet minutt å reagere på alarmen i cockpiten.

På få minutter styrtet flyet 11,5 kilometer og ble knust i møte med Atlanterhavet. Taleregistratoren ble funnet først i mai 2011, nesten to år etter ulykken.

Den endelige rapporten, som ble lagt fram i juli i fjor, konkluderer med at ulykken var forårsaket både av menneskelig og teknisk svikt. Ifølge Frankrikes havarikommisjon BEA gjorde flygerne alvorlige feil da instrumentene begynte å svikte rundt dem.

Alle de 228 menneskene som var om bord i Air France-flyet, deriblant fire norske statsborgere, mistet livet i styrten den 1. juni 2009. Flyet var på vei fra Rio de Janeiro til Paris da det gikk ned.

(NTB)