Piloten støttet bin Laden

I en lapp i flyet som styrtet inn i skyskraperen i Florida fant etterforskerne en lapp med støtteerklæring til Osama bin Laden og terrorangrepene mot USA den 11. september i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et mysterium hvorfor den 15 år gamle gutten tok av uten tillatelse og styrtet det lille småflyet inn i skyskraperen i Tampa i Florida.

Et lite håndskrevet selvmordsbrev i Charles Bishops lomme forteller han at han gjorde dette alene, sier Tampas politisjef, Bennie Holder, melder nyhetsbyrået AP.

Den unge gutten skal ha hatt svært få venner, og det er ikke funnet noen forbindelse med terrorister, opplyser politisjefen.

- Bishop kan besk beskrives som en ung mann som var mye alene. Ut fra hans handlinger kan vi anta at han hadde store problemer, sier politisjef Holder.

- Bishop styrtet det lille Cessna-flyet inn i en 42-etasjes bygning tilhørende Bank of America etter å ha tatt av uten tillatelse, og ignorert alle henvendelser om å lande flyet. Bishop var den eneste som ble drept.

I dag har etterforskere snakket med hans familie, og opplyser at de vil gå igjennom 15-åringens datamaskin for å finne bevis.

Bishop bodde i Palm Harbor. og fikk beskjed om å kontrollere flyet før en flytime lørdag. Han tok av før instruktøren hadde kommet seg om bord.

Et helikopter fra kystvakten fulgte flyet og forsøkte å få Charles til å ta flyet ned igjen. To militærfly kom fram etter at flyet hadde krasjet inn i bygningen.

Journalister har strømmet til guttens hjem, men hans mor, Julia Bishop har forsøkt å få dem bort.

Det var guttens bestemor som hadde kjørt gutten til flyplassen.

Klassevennene beskriver Charles Bishop som en mønsterelev, med gode karakterer og som ofte var glad.

Men David Onteveros (14) sier til nyhetsbyrået AP at han pleide å ta samme skolebuss som Charles.

- Han hadde alltid solbriller på seg, og snakket aldri med noen, sier han.

<B>STØTTET TERRORANGREPENE: Charles Bishop la igjen en lapp i lomma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer