STYRTET FLYET: Styrmann Andreas Lubitz (28). Foto: AFP/Scanpix
STYRTET FLYET: Styrmann Andreas Lubitz (28). Foto: AFP/ScanpixVis mer

Piloten studerte selvmordsmetoder før dødskrasjet

Og hvordan cockpitørene fungerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dødspilot Andreas Lubitz (28) skal ha undersøkt selvmordsmetoder og hvordan cockpitørene fungerer, skriver tyske Bild.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press var dette noe Lubitz gjorde de siste dagene før han styrtet Germanwings-flyet i Alpene.

Ifølge påtalemyndigheten i Düsseldorf skal Lubitz både ha søkt etter medisinsk behandling på nettet - samt selvmordsmetoder.  

- I tillegg skal han i løpet av én dag ha brukt søkeord som involverer cockpitdører og deres sikkerhetsmetoder, sier aktoratets talsmann Ralf Herrenbrueck i en uttalelse.

Alene i cockpit Det ble tidlig kjent at styrmann Lubitz var den eneste som befant seg i cockpiten da flyet traff fjellene i Alpene tirsdag forrige uke. Kapteinen, som omtales som Patrick S, var låst ute.

Flight 4U9525 fra Barcelona til Dusseldorf var opprinnelig forsinket i 26 minutter - men tok av klokka 10.01 med 150 personer ombord.

Alle ombord omkom.

Psykiske problemer To dager etter ble det klart at flystyrten ikke var noen ulykke. Da lydopptakene fra cockpit ble analysert, viste det seg at styrmannen Lubitz hadde stengt kapteinen ute fra cockpit. Deretter koblet han om autopiloten, slik at flyet krasjet.

Det har kommet fram at 28-åringen har slitt med psykiske problemer. Han tok blant annet et avbrekk fra studiene i 2009 som følge av depresjon eller utbrenthet.

Siste ord Tyske Bild har tidligere gjengitt det som skal være de siste ordene fra Germanwings-flyet.

«Lås opp den jævla døra», var blant de siste ordene som ble registrert fra Germanwings-flyet før det krasjet, ifølge Bild.

Dette skjedde rett over klokka 10.35. Flyet skal ha truffet bakken ganske nøyaktig 10.40.

Tidligere i dag ble den andre svarte boksen, som inneholder flyregistratoren, funnet. Den skal være hardt skadet, men etterforskere har likevel tro på at de skal klare å hente ut informasjon fra registratoren

Dagbladet følger saken.