Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopterulykke i Bergen:

Piloten svømte inn i helikopteret for å hjelpe passasjer

Får ros av Havarikommisjonen.

HER STYRTER HELIKOPTERET: Vest politidistrikt har frigitt vitne-videoer av helikopter-ulykken i Byfjorden i Bergen onsdag 10. mai. Video: Knut Farestvedt / vitne via politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havarikommisjonen mener helikopterpiloten Quentin Smith kan ha bidratt til å redde liv under helikopterstyrten ved en yacht i Bergen sist onsdag.

Den britiske piloten Quentin Smith satt bak spakene da et helikopter styrtet på Byfjorden i Bergen i forrige uke. De innledende undersøkelsene av ulykken er nå i gang, og undersøkelsesleder i Statens havarikommisjon, Hans Herdahl, skryter av pilotens innsats, ifølge Bergens Tidende. Smith svømte tilbake inn i cockpiten etter styrten og utløste nødflytemidlene, og hjalp en passasjer som satt fast i kabinen.

- Det hadde nok ikke vært så lett å hente ut de to andre dersom helikopteret var på vei ned i dypet. Et slikt helikopter mangler lukkede rom og vil dermed ganske raskt fylles med vann og synke, sier Herdahl.

Mandag ettermiddag holder piloten en pressekonferanse i Bergen for å svare på spørsmål om ulykken, samt gi en kort uttalelse.

Ulykken skjedde da helikopteret skulle lande på yachten Bacarella i Sandviken i Bergen.

Politiet har frigitt en video som viser helikopterstyrten. Et løst trekk som traff rotoren, var trolig årsaken til ulykken. Det er den foreløpige konklusjonen fra Vest politidistrikt og Statens havarikommisjon for transport.

En 57 år gammel mann er fortsatt innlagt på Haukeland universitetssjukehus med kritiske skader.

(NTB)