ØKONOMI: Bjørn Kjos fikk inn et viktig stikk i forhandlingene med pilotene. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
ØKONOMI: Bjørn Kjos fikk inn et viktig stikk i forhandlingene med pilotene. Foto: Anders Wiklund / SCANPIXVis mer

Pilotene i Norwegian vant bare første omgang

Kampen om pensjonene i Norwegian er langt fra over. Nå er det snart klart for andre omgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):Pilotene i Norwegian gikk høyt ut etter at forhandlingene i Norwegian var avsluttet mandag, men det skyldes ikke at ledelsen hadde viftet med det hvite flagget, erfarer Finansavisen i dag.

Ettårig avtale Dagens avtale er gjeldende i ett år - mot vanlig to år. Ytelsespensjonen som pilotene fikk tilbake øker heller ikke pensjonsforpliktelsene som allerede eksisterer.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian mener Norwegian har lykkes med å tilrettelegge for den nye strukturen som styret har vedtatt, skriver Finansavisen.

- Organisasjonsendringer og tarifforhandlinger er to forskjellige ting, legger hun til.

Den viktigste seieren Skånvik mener Norwegians viktigste seier i forhandlingene er faktum at det ikke ble streik, noe som ville rammet selskapet, og dermed også de ansatte i luften og på bakken, men hun sier at de ikke kommer ikke til å legge frem en skryteliste.

Etter at styret i Norwegian ensidig sa opp avtalen om den daværende pensjonsordningen i desember 2012, har pensjonskrangelen med pilotene løpt i rettsapparatet. I helgens forhandlinger trakk ledelsen ankesaken, som sto for tur i høyesterett.

Med en gyldig avtale på ett år, kan begge partene ta initiativ til en ny omgang med forhandlinger innen avtalen går ut, skriver Finansavisen.

Flere nyheter Fløy nesten 2 millioner passasjerer
Slik blir du en morsom sjef
Spetalen: - Det er ulovlig
Noreco og Aker Solutions stjeler showet på børsen