Pilotene kapret hjemreisen

FORNEBU/GARDERMOEN (Dagbladet): - Fælt at det går an å streike i verdens rikeste land, stønnet franske Michael Berberian. Takket være gårsdagens Braathens-streik på Fornebu befinner han seg ikke i New York i dag. Pilotene kapret hjemreisen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- It makes me fucking depressed, var plateprodusentens kommentar til at 335 piloter streiket, og lammet all Braathens-trafikk på lufthavnens nest siste dag. Flyselskapets planlagte avskjedsfest falt i grus på kontoret til riksmeklingsmann Reidar Webster. Pilotenes krav var gratis transport til og fra den nye lufthavnen på Gardermoen, samt at reisetida skal innbakes i arbeidstida.

Må kjøres i biter?

- Uakseptabelt, sa informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens til Dagbladet i går kveld. Han trodde ikke på noen løsning før i dag, og håpet arbeidsretten ville finne streiken ulovlig.

At partene burde komme til enighet før lysene slokkes på Fornebolandet i kveld, var ingen i tvil om. Ikke bare på grunn av feståpningen på Gardermoen: For ved en feiltakelse ble ett Braathens-fly, Harald Gråfell, stående igjen på Fornebu i går.

- Fullstendig kaos

Letter ikke flyet før klokka 19 i kveld - når flyplassen stenges for godt - må vingene demonteres og flykroppen fraktes til Gardermoen med trailer opp E6. Og streik på Gardermoens åpning ville ikke bare bety inntektstap på flere titalls millioner, men også tap av ære og berømmelse, medga Tjomsland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer