Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pilotene kapret hjemreisen

FORNEBU/GARDERMOEN (Dagbladet): - Fælt at det går an å streike i verdens rikeste land, stønnet franske Michael Berberian. Takket være gårsdagens Braathens-streik på Fornebu befinner han seg ikke i New York i dag. Pilotene kapret hjemreisen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- It makes me fucking depressed, var plateprodusentens kommentar til at 335 piloter streiket, og lammet all Braathens-trafikk på lufthavnens nest siste dag. Flyselskapets planlagte avskjedsfest falt i grus på kontoret til riksmeklingsmann Reidar Webster. Pilotenes krav var gratis transport til og fra den nye lufthavnen på Gardermoen, samt at reisetida skal innbakes i arbeidstida.

Må kjøres i biter?

- Uakseptabelt, sa informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens til Dagbladet i går kveld. Han trodde ikke på noen løsning før i dag, og håpet arbeidsretten ville finne streiken ulovlig.

At partene burde komme til enighet før lysene slokkes på Fornebolandet i kveld, var ingen i tvil om. Ikke bare på grunn av feståpningen på Gardermoen: For ved en feiltakelse ble ett Braathens-fly, Harald Gråfell, stående igjen på Fornebu i går.

- Fullstendig kaos

Letter ikke flyet før klokka 19 i kveld - når flyplassen stenges for godt - må vingene demonteres og flykroppen fraktes til Gardermoen med trailer opp E6. Og streik på Gardermoens åpning ville ikke bare bety inntektstap på flere titalls millioner, men også tap av ære og berømmelse, medga Tjomsland.

Alle Braathens-fly på Fornebu måtte i går flys til Gardermoen. Årsaken var at Flygerforeningen avviste en søknad fra selskapet om å fly maskinene tomme fra Fornebu til Gardermoen i dag.

- Vi var derfor nødt til å ta ned alle våre planlagte ankomster til Fornebu i går ettermiddag, på Gardermoen, og kan bare beklage de ulempene dette påførte våre passasjerer, sier Anne Grete Ellingsen i Braathens.
Og nettopp ulemper ble det nok av for passasjerene:

- Dette var helt forferdelig. Jeg fikk ikke engang lov til å låne en telefon så jeg kunne få gitt beskjed om hvor jeg er. Er det ingen som vet hvordan det er å reise med to små barn?

Veslemøy Mæhre fra Trondheim skulle med barna Sondre og Erlend fra Værnes til Fornebu. Men havnet på Gardermoen.

- Det fullstendige kaos, sier Mæhle. Vi ble lovet hjelp - men fikk det ikke. Vi vet nesten ikke hvor vi skal gjøre av oss. De som skal hente står på Fornebu, og vi er her, sier Mæhre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling