TILBUD I NATT: SAS-pilotene kom i natt med et tilbud til ledelsen. I dag avgjør SAS i et styremøte om de skal fortsette driften eller ikke.

Foto: ESPEN RØST
TILBUD I NATT: SAS-pilotene kom i natt med et tilbud til ledelsen. I dag avgjør SAS i et styremøte om de skal fortsette driften eller ikke. Foto: ESPEN RØSTVis mer

Pilotene kom med tilbud til SAS i natt

Skjebnemøte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS' pilotforeninger i Sverige, Danmark og Norge har natt til søndag gitt ledelsen et tilbud.

- Straks etter midnatt overleverte pilotforeningene et tilbud som imøtekommer SAS på alle de områder som er etterspurt, og som gjør at forhandlingene kan avsluttes på en framgangsrik måte, sier Jens Lippestad, leder for de norske SAS-flygerne og forhandlingsleder overfor SAS.

Det har vært minimalt med nyheter om forhandlingene i København, som ble innledet fredag og ventes å fortsette hele helgen.

Men lørdag kveld kunne d danske kabinansatte i fagforeningen CAU melde om fortsatt framgang.

CAU-leder Helge Thuesen sa da at det så ut til å være en større vilje til å nå fram til en avtale mellom de danske kabinansatte og ledelsen,

SAS har innkalt til styremøte søndag for å ta stilling til om flyselskapet kan drives videre. SAS' ledelse sier at forhandlingene må være ferdige til da.

SAS har ikke opplyst hvor eller når møtet som kan avgjøre selskapets framtid, skal holdes.

Forhandlingene skal komme fram til en løsning for SAS slik at redningsplanen som ble framlagt mandag, kan settes ut i livet. Planen innebærer blant annet salg av eiendeler, avskjedigelse av 6.000 ansatte, lønnskutt og endringer i pensjonsordningene.

Redningsplanen er en forutsetning for for at SAS skal få den nødvendige kapital fra banker og statene i Sverige, Danmark og Norge. Uten denne kapitalen er det lite sannsynlig at selskapet unngår konkurs i løpet av kort tid.

Lørdag kveld sa ledelsen at den ikke kunne gi noen garantier for at flygningene fortsetter mandag, etter at de hittil har fastholdt at de flyr som vanlig mandag.

- Vi kan ikke gi noen garantier om at vi flyr framover. Søndag fatter styret sin beslutning om hvordan fremtiden ser ut, sa pressesjef Elisabeth Menzi til svenske Expressen.

(NTB)