Pilotene serverte kaffe og te

De 379 passasjerer som reiste med Premiair til Mallorca i går, fikk spesiell oppvartning. Tre danske piloter sto nemlig for serveringa. Premiairs kabinforening raser mot ledelsen i selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Seks av de åtte i kabinpersonalet var piloter. Tre av pilotene serverte flypassasjerene, sier leder Anett Falknor i Premiair Kabinforening, til Dagbladet

- Vi er hundre prosent sikre på at de serverte. Vi ble klar over det da de kom tilbake. Dette viser at ledelsen i Premiair må være ganske desperate, sier hun.

Dyre flyvertinner

Falknor er forbannet over at ledelsen setter andre til å gjøre jobben, mens kabinpersonalet er ute i strek.

- Jeg synes ikke noe særlig om at en flykaptein gjør jobben min. Men det er greit å vite at de er så fleksible. Når selskapet bruker så dyre flyvertinner, kan det kan bli ålreit hvis dette setter standarden for lønna mi i framtida, sier hun lakonisk.

Det er en flyavgang til Santorini klokka 0530 natt, men den går med et annet selskap, slik at det ikke blir aksjoner. Klokka 0650 skal et Premiair-fly til Larnaca på Kypros.

- Da blir det aksjoner. Så lenge selskapet fortsette å bruke Premiair-fly, og det jeg kaller streikebrytere, vil vi aksjonere, sier Falknor.

Dårlig sikkerhet

I en pressemelding fra Privatansattes Fellesorganisasjon (PRIFO), kritiserer Norsk Flyverforbund flysikkerheten under streiken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer