«Viking Sky»

Pilotenes egne bilder fra den dramatiske redningsaksjonen

Kjempet mot naturkreftene natta gjennom for å bringe passasjerene trygt i land.

DRAMATISK: Her er pilotens egne bilder fra den dramatiske redningsaksjonen fra «Viking Sky». Video: Hovedredningssentralen Sør-Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 19 timer i strekk og i full storm bidro redningshelikoptrene til å evakuere 460 passasjerer fra «Viking Sky», etter at cruiseskipet sendte ut Mayday-melding lørdag ettermiddag.

Værforholdene, omfanget og varigheten gjorde oppdraget svært krevende. Lørdag mistet skipet motorkraft, og videobilder fra cruiseskipet viser kaotiske scener om bord.

Nå slipper Hovedredningssentralen Sør-Norge redningspilotenes egne bilder fra den dramatiske redningsaksjonen. I videoen øverst i saken kan du se hvordan pilotene tar seg ned til skipet og henter opp passasjerene.

- Helt på kanten av hva man kan håndtere

Pilotene fra Ørlandet ankom stedet omkring klokka 22 lørdag kveld. Da hadde mørket lagt seg som et teppe rundt cruiseskipet.

- Man nærmer seg grenseland for hva som er mulig å håndtere som pilot, særlig når det kommer til bevegelse i mørket. Det er ingen horisont å navigere ut ifra på grunn av manglende lys, forteller avdelingsleder for 330 Skvadronen på Ørland, Asbjørn Singstad, når Dagbladet tar kontakt søndag ettermiddag.

Helikoptrene sto nærmest i kø for å hente passasjerer og ta dem med inn på trygg grunn. Bølgene og skipets bevegelser gjorde det ekstra krevende å hente folk opp fra dekket på en forsvarlig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer