Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pilotens pistol gikk av under landing

Ingen skadd da skudd ble løsnet i cockpiten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De amerikanske luftfartsmyndighetene jobber nå med å finne ut hva skjedde da et skudd nylig ble løsnet i cockpiten på et innenriksfly, ifølge nyhetsbyrået AP.

Flyet var på vei fra Denver til Charlotte, North Carolina på lørdag da pistolen til en av pilotene gikk av ved et uhell.

Ingen ble skadd og flyet kunne fortsette landingsprosedyren.

Etter 11.september innførte de nasjonale sikkerhetsmyndighetene et nytt regelverk, som ga utvalgte piloter og kabinpersonalet lov til å bære og ta i bruk våpen for å forhindre terror- og voldshandlinger i lufta.

Det er første gangen siden 2001 det har blitt rapportert om at et av disse våpnene har blitt avfyrt.

Både flyselskapet US Airways og myndighetene presiserer at situasjonen ikke representerte noe fare for passasjerene.

US Airways har likevel inntil videre satt det aktuelle flyet på bakken.

LOV TIL Å BÆRE VÅPEN: Etter 11. september 2001 ga de amerikanske luftfartsmyndighetene pilotene og utvalgte kabinpersonalmedlemmer tillatelse til å bære våpen ombord på flyene. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX
LOV TIL Å BÆRE VÅPEN: Etter 11. september 2001 ga de amerikanske luftfartsmyndighetene pilotene og utvalgte kabinpersonalmedlemmer tillatelse til å bære våpen ombord på flyene. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media