Piloter kan dømmes for drap

De to amerikanske jagerflygerne slapp 250 kilo sprengstoff og drepte fire kanadiske soldater. Nå er de tiltalt for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fikk ordre om ikke å bombe

I dag sier det amerikanske flyvåpenet at de har anbefalt tiltalene mot F-16-pilotene. De to mennene er fra Illinois Air National Guard.

Harry Schmidt er tiltalt for fire drap og åtte overfall. Dessuten er han tiltalt for ikke å ha fulgt militærets regler for å avfyre våpen og for ikke å ha hatt militær disiplin, skriver USA Today.

Fire kanadiske soldater ble drept og åtte ble hardt skadet da Schmidt slapp en bombe på 250 kilo i nattemørket. Selv trodde han at han ble skutt på av fiendtlige styrker da han så skyting på bakken. De kanadiske soldatene var ute på øvelse.

William Umbach var Schmidts overordnede ombord i flyet. Umbach er tiltalt for uaktsomhet fordi han ikke tok kontroll og fordi han ikke sørget for at reglene for bruk av våpen ble fulgt.

Selv om flyvåpenet og en egen ulykkeskommisjon er enige om tiltalene, er Pentagon mot at pilotene må møte i retten.

- Tiltalene er bare beskyldninger. Begge antas å være uskyldige, heter det i en en melding fra Pentagon.

DREPT: Fire kanadiske soldater mistet livet da en amerikansk F-16-pilot slapp en bombe over et treningsområde i Afghanistan.