Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Piloter mistet kontrollen

Airbus er igjen ute i hardt vær.

Elektriske problemer: Det var en Airbus A321 av denne typen, tilhørende det britiske flyselskapet BMI, som fikk problemer i august. Hendelsen skjedde på en flyvning mellom Sudan og Libanon. Foto: Scanpix
Elektriske problemer: Det var en Airbus A321 av denne typen, tilhørende det britiske flyselskapet BMI, som fikk problemer i august. Hendelsen skjedde på en flyvning mellom Sudan og Libanon. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Piloter på en Airbus A321 med 43 passasjerer om bord, opplevde i august i år en elektrisk feil som fikk dem til å miste kontrollen. Da feilen ble rettet opp, var flyet 32 kilometer utenfor sin opprinnelige kurs, skriver britiske Daily Mail.

Flyet ristet Airbus insisterte fredag at hendelsen, som fant sted i august, var et engangstilfelle. De avviste også rykter om at de kommer til å utstede en advarsel som følger av hendelsen, men innrømmet at de jobber med en veiledning for å trene piloter til å se mulige elektriske feil.

Det var på et fly tilhørende det britiske flyselskapet BMI, at pilotene rapporterte om flere display i cockpiten som begynte å blinke uten advarsel. flyet ristet før det begynte å legge seg mot venstre. Det svarte heller ikke når pilotene prøvde å rette det opp.

Feilen forsvant så like plutselig som den kom. Flyet var på vei fra Khartoum i Sudan til Beirut i Libanon. Ingen ble skadet, og flyet fortsatte mot sin opprinnelige destinasjon.

Tar hendelsen alvorlig Airbus sin talsmann, Stefan Schaffrath, sier dette er første gang et av deres fly viser slike symptomer. Han forsikret om at de tar hendelsen alvorlig.
- Det blir sendt ut en ny treningsguide til flyselskap i løpet av de neste to ukene. Den skal få piloter til å se potensielle problemer så de kan reagere på instinkt, forteller han til Daily Mail.

A380 nødlandet Det er ikke lenge siden Airbus var i hardt vær med et av sine større fly. En Qantas A380 opplevde en eksplosjon i den ene av flyets fire motorer fem minutter etter det lettet fra Singapore Changi International Airport.

Deler av motorens bakre deksel ble sprengt av. En del fra dette rev seg gjennom vingen. Både passasjerer og besetning kom fra hendelsen uten skader, og flyet kunne snu og lande trygt på flyplassen i Singapore.

Selskapet Rolls-Royce som lager motorene av typen Trent 900, kunngjorde denne uka at årsaken til eksplosjonen var en oljebrann i motoren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!