Piloter mistet kontrollen

Airbus er igjen ute i hardt vær.

Elektriske problemer: Det var en Airbus A321 av denne typen, tilhørende det britiske flyselskapet BMI, som fikk problemer i august. Hendelsen skjedde på en flyvning mellom Sudan og Libanon. Foto: Scanpix
Elektriske problemer: Det var en Airbus A321 av denne typen, tilhørende det britiske flyselskapet BMI, som fikk problemer i august. Hendelsen skjedde på en flyvning mellom Sudan og Libanon. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Piloter på en Airbus A321 med 43 passasjerer om bord, opplevde i august i år en elektrisk feil som fikk dem til å miste kontrollen. Da feilen ble rettet opp, var flyet 32 kilometer utenfor sin opprinnelige kurs, skriver britiske Daily Mail.

Flyet ristet Airbus insisterte fredag at hendelsen, som fant sted i august, var et engangstilfelle. De avviste også rykter om at de kommer til å utstede en advarsel som følger av hendelsen, men innrømmet at de jobber med en veiledning for å trene piloter til å se mulige elektriske feil.

Det var på et fly tilhørende det britiske flyselskapet BMI, at pilotene rapporterte om flere display i cockpiten som begynte å blinke uten advarsel. flyet ristet før det begynte å legge seg mot venstre. Det svarte heller ikke når pilotene prøvde å rette det opp.

Feilen forsvant så like plutselig som den kom. Flyet var på vei fra Khartoum i Sudan til Beirut i Libanon. Ingen ble skadet, og flyet fortsatte mot sin opprinnelige destinasjon.

Tar hendelsen alvorlig Airbus sin talsmann, Stefan Schaffrath, sier dette er første gang et av deres fly viser slike symptomer. Han forsikret om at de tar hendelsen alvorlig.- Det blir sendt ut en ny treningsguide til flyselskap i løpet av de neste to ukene. Den skal få piloter til å se potensielle problemer så de kan reagere på instinkt, forteller han til Daily Mail.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer