KAOS: På Arlanda flyplass i Sverige i dag, så det slik ut i terminal 5. I dag var 230 fly innstilte. Drøyt 27 000 reisende ble rammet av det. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB Scanpix
KAOS: På Arlanda flyplass i Sverige i dag, så det slik ut i terminal 5. I dag var 230 fly innstilte. Drøyt 27 000 reisende ble rammet av det. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB ScanpixVis mer

Pilotstreiken i Sverige fortsetter: 25 500 passasjerer rammes

240 SAS-flygninger kanselleres i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ytterligere 240 SAS-flygninger kanselleres i Sverige i morgen.

Det melder Aftonbladet.

Ifølge den svenske avisa skal hele 25 500 passasjerer rammes av at streiken fortsetter i morgen.

- Vi vet ikke hvor lenge streiken fortsetter, sier pressesjef Fredrik Henriksson i SAS Sverige til Aftonbladet.

Streiken begynte fredag kveld og har rammet titusenvis av reisende, inkludert SAS-fly som flyr til eller fra Norge.

Streiken rammer fly som er bemannet av svenske piloter. Det vil med andre ord si at fly som kommer fra eller skal til Sverige, og er bemannet av norske piloter, ikke påvirkes av streiken.

I Norge påvirkes ni tur-retur-flygninger mellom Norge og Sverige, ifølge SAS.

Charterfly skal også ha blitt rammet av streiken, noe Aftonbladet beskriver som uvanlig og legger til at de pleier å unntas fra lignenge konflikter.

- Vi har valgt å kansellere flygningene i morgen fordi vi ikke vet hvor lenge streiken fortsetter. Vi vil gi passasjerer tid til å finne alternativ transport, sier pressesjefen Henrikssen.

I dag ble 230 SAS-flygninger innstilte. Det gikk utover 27 000 reisende, ifølge SAS i Sverige.

- Vi er dypt bekymret og veldig overrasket over at Svensk pilotforening igjen takker nei til forhandlernes tilbud. Vår eneste ambisjon er å få dette i havn, men man må være to som vil forhandle, sa kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS i natt da det ble klart at dagens 230 flygninger ble innstilt, ifølge NTB.