DREPT: Det var 37 år gamle Pimsiri Songngam og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam som ble drept i Kirkenes natt til mandag. Begge var thailandske statsborgere. Foto: Privat
DREPT: Det var 37 år gamle Pimsiri Songngam og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam som ble drept i Kirkenes natt til mandag. Begge var thailandske statsborgere. Foto: PrivatVis mer

Pimsiri Songngam (37) og sønnen Petchngam ble drept i Kirkenes

Politiet går ut med navnene til de drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KIRKENES / OSLO (Dagbladet): Det var 37 år gamle Pimsiri Songngam og hennes 12 år gamle sønn Petchngam Songngam som ble drept i Kirkenes natt til mandag.

Det bekrefter politiet i Kirkenes, som nå går ut med navnene til de avdøde.

Både mor Pimsiri og sønnen Petchngam er Thailandske statsborgere, men begge hadde altså opphold i Norge.

Den thailandske ambassaden har, ifølge Finnmark politidistrikt, varslet de pårørende i Thailand.

THAI-MILJØ: Pimsiri og sønnen hennes var godt kjent og godt likt i thai-miljøet i Kirkenes. Foto: Privat
THAI-MILJØ: Pimsiri og sønnen hennes var godt kjent og godt likt i thai-miljøet i Kirkenes. Foto: Privat Vis mer

Fant tre personer skutt

Det var klokka 04.13 natt til mandag at politiet fikk melding om husbråk i en leilighet i Kirkenes sentrum.

En rekke naboer varslet politiet om bråket.

Da politiet var på stedet bare noen minutter seinere, fant de tre personer som var skutt og alvorlig skadd.

Pimsiri Songngam døde på stedet. Sønnen Petchngam døde på sykehuset. Pimsiris ektemann overlevde, og ligger på sykehuset i Tromsø, alvorlig skadd, men utenfor livsfare.

Ektemannen, en etnisk norsk nordmann, er siktet for dobbeltdrapet.

Utenfor firemannsboligen hvor Pimsiri, Petchngam og den drapssiktede mannen bodde, la Duang Persen, ei venninne av Pimsiri, ned blomster og tente lys i går.

- Det er trist. Jeg håper at de får det bedre i det neste livet, sier Persen til Dagbladet.

VENNINNE: Duang Persen var ei god venninne av Pimsiri. I går ettermiddag la hun ned blomster og tente lys utenfor firemannsboligen hvor Pimsiri, sønnen og den drapssiktede mannen bodde. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
VENNINNE: Duang Persen var ei god venninne av Pimsiri. I går ettermiddag la hun ned blomster og tente lys utenfor firemannsboligen hvor Pimsiri, sønnen og den drapssiktede mannen bodde. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet Vis mer

Hun var en god venn av Pimsiri, og var forloveren hennes da hun giftet seg med den drapssiktede i 2013.

Mange fra thai-miljøet i Kirkenes kjente den avdøde kvinnen og hennes sønn. Seinere på ettermiddagen kom flere av dem utenfor huset for å legge ned blomster og tenne lys de også.

- Snill og hjelpsom

En av de frammøtte, Robin Myrvold (12), forteller at den avdøde gutten var bestekompisen hans.

- Han var alltid snill og hjelpsom, forteller Robin, som ofte hadde vennen på besøk hjemme hos seg.

Julianne Koberg (12) går i samme klassetrinn som den avdøde gutten.

- Han var glad i fotball, og han likte å spille kort. Han var aldri sur, han var blid hele tida. Han var veldig morsom og hadde verdens morsomste latter, sier Julianne, som forteller at skoledagen har vært veldig trist.

- Veldig mange begynte å gråte da de fikk vite hva som hadde skjedd, sier Julianne.

LA NED BLOMSTER: Mange fra thai-miljøet i Kirkenes kjente kvinnen og hennes sønn godt. Robin Myvold (12) sitter her sammen med Julianne Koberg (til høyre), som han går i klasse med. Fra venstre sitter Darani Mankhong og Rattana Koberg. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
LA NED BLOMSTER: Mange fra thai-miljøet i Kirkenes kjente kvinnen og hennes sønn godt. Robin Myvold (12) sitter her sammen med Julianne Koberg (til høyre), som han går i klasse med. Fra venstre sitter Darani Mankhong og Rattana Koberg. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet Vis mer

- Savner henne allerede

Rattana Koberg, Juliannes mor, hadde også kommet for å legge ned blomster. Hun kjente den advdøde 37-åringen godt.

- Vi pleide å møtes ofte, og jeg savner henne allerede, sier Koberg, som forteller at de ofte spiste middag sammen med de andre fra thai-miljøet i Kirkenes.

- Nå er jeg bare sjokkert over at dette har skjedd, sier Kolberg, som planla å feire 40-årsdagen sammen med kvinnen om tre år.

- Vi har bursdag på samme dag, så vi hadde planlagt den bursdagen en stund, sier Koberg.

Skulle flytte til krisesenter

Den 37 år gamle kvinnen skulle flytte ut av boligen og inn på et krisesenter. Det får Dagbladet opplyst av en person som sto den avdøde kvinnen svært nær.

- Jeg så at hun hadde det vanskelig, så jeg tok kontakt med henne, og vi snakket sammen om hva som var galt. Hun sa at hun skulle flytte inn på krisesenteret på tirsdag, sier vedkommende.

Kvinnen skal ha vært hos politiet i forrige uke og blant annet spurt om hvordan hun skulle forholde seg til situasjonen i hjemmet, en situasjon hun skal ha beskrevet som vanskelig.

- Jeg ga henne tilbud om hjelp økonomisk hvis det skulle være behov for det etter at hun hadde flyttet ut, sier personen.

Politiet ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger ut over at kvinnen var på politistasjonen i forrige uke.