Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pingvin til jul?

Men årets mest originale gave står i fare for å dø før julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tre dager siden ble den tre måneder gamle pingvinen Toga stjålet fra sitt hjem i Amazon World-dyrehagen i Storbritannia. Ansatte i dyrehagen tror at Toga er tiltenkt en skjebne som en original julegave, skriver CNN.

Men det er ikke sikkert den lille pingvinen klarer seg til julaften:

- Toga er veldig, veldig sårbar. Han blir fortsatt matet av foreldrene sine, og vi tror ikke han kan overleve mer enn fem dager alene, sier dyrehagedirektør Kate Bright til nyhetsbyrået AP.

Frist til torsdag

Det gir pingvintjuven en frist fram til torsdag for å levere den spesielle gaven tilbake, dersom den skal overleve jula.

- Hvis han ikke er tilbake innen torsdag, er det sannsynlig at han er så syk at selv intensiv behandling ikke vil kunne hjelpe ham, sier Bright.

Inspirert av dokumentar

Årets franske dokumentarfilm «La Marche de l\'Empereur», som handler om pingviner i sitt naturlige miljø i Antarktis, har ført til mye oppmerksomhet rundt pingviner i dyrehager, og Amazon World mistenkter at den kan ha inspirert pingvintjuven.

- Kanskje noen så filmen og tenkte at kona eller kjæresten ville bli overlykkelig for å få en pingvin i gave, undrer Bright.

Et udatert bilde viser vesle Toga i sitt rette element i dyrehagen på Isle of Wight.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!