Pingvinene fryser

De bergensfødte pingvinene hutrer og slår floke i Akvariet i Bergen om dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det går nesten an å sammenligne de eldste pingvinene med bergenserne. De er født og oppvokst i Bergen, og opplever nå den kaldeste vinteren i sitt liv. Det er ikke slik at de dør av kulden, men de hutrer godt, sier biolog Kees Ekeli til Bergensavisen.

Så snart temperaturen synker til under fem kuldegrader, merker Ekeli og hans kolleger at de innfødte pingvinene mistrives. Nordmennene holder seg tett samlet, i god avstand til vannkanten, og gjør stort sett ingenting. De importerte pingvinene fra Japan, derimot, takler is og minusgrader godt.

- De trives som bare det. For dem er sommervarmen verre. En av pingvinene døde faktisk av heteslag i fjor sommer, sier biologen.

De hutrende pingvinene er av sub-polar art, og hører følgelig ikke hjemme i Antarktis, men deres artsfrender i hjemlandet er ikke uvant med 30 kuldegrader. Selv de hyppige og plutselige værsvingningene i Bergen får pingvinene til å rynke på nesa og sutre. De bergenske pingvinene er kanskje blitt noe pysete etter 14 år i Norge?

(NTB)

VÆRSYKE: Det er ikke bare bergenserne som blir satt ut av kulda. De lokale pingvinene har det heller ikke godt om dagen.