Pingvinene svømte 10 430 km

Forsvinner i månedsvis hvert år. Nå vet forskerne hvor.

KONGEPINGVINER:  Gulltoppingvinen er i familie med kongepingvinene, og tilbringer store deler av året ute til havs Foto: CANPIX/AFP PHOTO/HO/AUSTRALIAN ANTARCTIC DIVISION/James DOUBE  RESTRICTED TO EDITORIAL USE
KONGEPINGVINER: Gulltoppingvinen er i familie med kongepingvinene, og tilbringer store deler av året ute til havs Foto: CANPIX/AFP PHOTO/HO/AUSTRALIAN ANTARCTIC DIVISION/James DOUBE RESTRICTED TO EDITORIAL USE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Gulltoppingvinen forsvinner i månedsvis fra blant annet den franske øye Kerguelen langt sør i det Indiske hav.

Forskerne har ikke ant hvor de har dratt. Men nå tror noen franske forskere fra National Centre for Svientific Research (CNRS) de har funnet svaret, melder nyhetsbyrået AFP.

Seks grams utstyrDe festet en seks-grams enhet til beina til et dusin gulltoppingviner, i håp at de ville gi dem svar.Seks måneder senere kom våren og pingvinene tilbake til Kergulen-øya for å hekke. Da hentet forskerne utstyret tilbake fra pingvinene, samtidig som de tok en blodprøve for å fastslå hav de hadde spist på turen.

Utstyret viste at pingvinene ganske raskt svømte bort fra Kerguelen, og sørover i Det indiske hav. Fuglene svømte inntil 10 430 kilometer, og i den siste uka skyndte de seg hjemover, og enkelte tilbakela  1743 kilometer på en måned.

Spiste krepsBlodprøvene viser at pingvinene i all hovedsk spiste krepsedyr under ferden, men overraskende nok nesten ikke krill.

GulltOppingvinen er i familie med kongepingvinen, men enkelte forskere mener visst at de er samme rase.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer