Pingviner

Pingvinhannen kommer hjem og finner «kona» i seng med en annen. Da bryter en blodig slåsskamp løs

- Dette handler om sjalusi. 

BLODIG NÆRKAMP: Pingvinhannen returnerer hjem fra en lang reise for å finne kona si i seng med en annen mann. Det godtar han ikke, og tar opp kampen for å prøve å vinne henne tilbake. Video: National Geographic Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva gjør man når man kommer hjem og finner ut at kona har byttet deg ut med en annen mann?

I forbindelse med sin nye «Animal Fight Night»-serie, har National Geographic fanget et trekantdrama på film.

Man kan se en pingvinhann returnere til redet sitt etter å ha vært ute en tur. Der venter en ubehagelig overraskelse: Hunnen har funnet seg en annen.

- Han klikker

Ifølge National Geographics kommentator samler 200 000 pingviner seg på stedet hvert år i september. De skal ordne redene sine og forplante seg.

- Livet her er godt, men denne mannen kommer hjem og finner «kona» med en annen pingvin. Han klikker. Strategien hans er enkel. Han går løs på elskeren helt til han flykter. De aller fleste fugler har hule bein i vingene, noe som gjør dem lettere når de skal fly, men pingviner flyr ikke. Vingene består av hardt bein. De bruker dem som balltrær for å slå hverandre, med opp til åtte slag i sekundet. Det tjukke spekklaget hjelper til med å beskytte de viktigste organene fra slagene, sier kommentatoren.

Videre forklarer han at hunnpingvinen velger elskeren. Etter å ha fulgt etter det nye paret hjem til redet, går den ulykkelige hannpingvinen til angrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer