PLAKATSHOW: Dette er en av fire plakater Christian Tybring-Gjedde viste fram da han sto på Stortingets talerstol. Foto: Privat
PLAKATSHOW: Dette er en av fire plakater Christian Tybring-Gjedde viste fram da han sto på Stortingets talerstol. Foto: PrivatVis mer

- Pinlig å være stortings-representant i dag

Frps Christian Tybring-Gjedde hadde plakatshow på Stortingets talerstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under finansdebatten i Stortinget i dag valgte Frp's Christian Tybring-Gjedde en utradisjonell måte for å få fram sitt budskap.

- Jeg kom på ideen ved en tilfeldighet, og skaffet meg plakater og tusjer. Jeg tenkte at dette er en god måte å få ut budskapet på, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Fire plakater Han viste fram fire gule plakater, der sto det «Ingen nullskattytere med Frp», «Store skatteletter for folk flest med Frp», «Ingen kutt i sykelønn med Frp» og «Frihet, trygghet og handlekraft».

Dette har ikke gått upåaktet hen.

- Pinlig å være stortingsrepresentant i dag. Nasjonens øverste talerstol bør vi ha litt respekt for, skreiv Dagrun Eriksen (Krf) på twitter.

- Grusomt flaut - Grusomt flaut å se Tybring Gjedde stå med gule plakater på Stortingets talerstol. Pinlig! meldte Geir Pollestad (Sp) på samme nettsted.

- En blitzer? Nei. Bare Tybring-Gjedde med plakatshow på Stortingets talerstol, tvitrer Torbjørn Røe Isaksen (H).

Tybring-Gjedde sier at han gjorde det for å få mer oppmerksomhet til budskapet sitt.

- Ofte feilsitert - Jeg vet at folk har hatt med seg de utroligste ting, Lundteigen hadde for eksempel med en kvist. Jeg synes at vi i Frp ofte blir feilsitert, så jeg valgte å skrive det ned, Sier Tybring-Gjedde.

Han beklager om noen oppfattet det som en fornærmelse.

- Det var ikke meningen å ikke vise respekt for talerstolen. Jeg kan ikke skjønne at en plakat er mindre respektfullt enn ord, selv om man gjør noe som aldri har blitt gjort før, sier Frp-politikeren.