Utenrikskomiteens leder Anniken Huitfeldt:

- Pinlig av Erna Solberg

- Statsminister Erna Solberg må omgå sannheten for å dekke opp for justisministeren.

FASTHOLDER: Statsminister Erna Solberg (H) sier at når justisminister Jøran Kallmyr (Frp) takket de allierte for innsatsen under 2. verdenskrig, så takket han også Russland. Derfor mener hun å ha sine ord i behold fra et intervju med Dagbladet lørdag. Det syns utenrikskomiteens leder Anniken Huitfeldt (Ap) fremstår som pinlig. Foto: Nina Hansen
FASTHOLDER: Statsminister Erna Solberg (H) sier at når justisminister Jøran Kallmyr (Frp) takket de allierte for innsatsen under 2. verdenskrig, så takket han også Russland. Derfor mener hun å ha sine ord i behold fra et intervju med Dagbladet lørdag. Det syns utenrikskomiteens leder Anniken Huitfeldt (Ap) fremstår som pinlig. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utenrikskomiteens leder Anniken Huitfeldt (Ap) er ikke nådig mot statsminister Erna Solberg (H) som i et intervju med Dagbladet lørdag tok justisminister Jøran Kallmyr (Frp) i forsvar mot kritikken fra Russlands ambassadør.

- Hun må omgå sannheten for å dekke opp for justisministeren, sier Huitfeldt til Dagbladet.

Etterlyste takk

Den russiske ambassadøren reagerte kraftig på Kallmyrs tale på Jørstadmoen under frigjøringsdagen 8. mai.

I en del av talen der Kallmyr snakket om opprettelsen av NATO etter 2. verdenskrig, snakket han om «frihet mot kommunisme og sosialisme».

- Herr Kallmyr fant ingen takknemlige ord til de sovjetiske soldatene som frigjorde Europa og Norge fra nazismen, skrev presseattaché ved den russiske ambassaden i Oslo, Timur Chekanov, i en e-post til Dagbladet natt til lørdag.

Det avviste Solberg da hun møtte Dagbladet senere samme dag:

«I talen han holdt var det en tydelig understreking og takknemlighet for hjelpen som Sovjet ga Norge under 2. verdenskrig», sa statsministeren da.

Etter at Dagbladet har gått gjennom manuset til talen som ligger på Justisdepartementets hjemmesider, gir Solberg uttrykk for at uttalelsen om Kallmyrs takk til Sovjet må forstås implisitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer