Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pinlig Blair-lekkasje

Tony Blair bekymrer seg for at han er i utakt med folket. Et internt notat som stiller Blair i et pinlig lys har lekket ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To britiske aviser har fått snusen i et internt notat skrevet av Tony Blair like før lokalvalgene i mai. Blair er redd befolkningen føler at Labor er ute av takt med britenes «instinkter»: Det er særlig kriminal- og flyktningepolitikken som opptar Blair.

I notatet ber han sine nærmeste rådgivere ta initiativ til medieutspill som kan knyttes direkte til hans person, og som gjenoppretter Labors rykte for å føre en streng kriminalpolitikk. Blair ønsker seg blest om asylsaker som fører til at asylsøkeren faktisk blir utvist, og ikke bare saker der ekte flyktninger får bli i England.

I kriminalpolitikken skriver han at «vi bør tenke på et initiativ, for eksempel sperre inne gateranere. Noe strengt som svir umiddelbart og sender et budskap gjennom systemet,», ifølge BBC.

Lekkasjen er den siste i en rekke pinlige avsløringer for den britiske regjeringen, og en gransking er underveis. Downing Street har uttalt at lekkasjen vil få alvorlige konsekvenser for den skyldige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media