- Pinlig for Brustad

Per Kristian Foss (H) mener hele saken er direkte pinlig både for Sylvia Brustad og Dag Terje Andersen.

- FLAUT: - Dette er litt flaut på vegne av skattebetalerne, sier Per Kristian Foss.
Foto: Tore Meek / SCANPIX
- FLAUT: - Dette er litt flaut på vegne av skattebetalerne, sier Per Kristian Foss. Foto: Tore Meek / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Høyres Per Kristian Foss er ikke nådig med statsrådene etter at redjeringen har røyka fredspipe med Aker ASA og Kjell Inge Røkke.

- Hele saken er pinlig for næringsminister Sylvia Brustad. Det eneste hun kan unnskylde seg med er at hennes kollega Dag Terje Andersen ga henne dårlige kort. Hele denne saken viser at aksjonæravtalen fra 2007, da staten kjøpte seg opp i Aker Holding, ikke er god nok. Slik denne saken nå er blitt, så kan man ikke konkludere med noe annet enn at regjeringen og Arbeiderpartiet har gått på et nederlag, sier Per Kristian Foss til Dagbladet.

Røkke flinkere
Høyres nestor på Stortinget sier til Dagbladet at han konstaterer at Kjell Inge Røkke i denne saken har vært flinkere enn nnæringsdepartementet.

- Hans jurister har rett og slett vært bedre. Dette er litt flaut på vegne av skattebetalerne, sier Per Kristian Foss.

Han er imidlertid mer enn villig til å la nåde gå for rett når det gjelder Sylvia Brustads sinne mot Kjell Inge Røkke og Aker på den første pressekonferansen i påska.

- Jeg skjønner at Brustad var sinna, jeg. Hun følte seg lurt av Røkke-systemet, og kanskje var hun det, sier Foss.

Per Kristian Foss er også medlem i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitee. De skal ha høring i saken 20. mai, og inn på teppet skal begge de to statsrådene som har vært delaktig i denne saken.

Rådgiverne
-Jeg registrer at departementet har valgt å ikke høre på sine egne rådgivere i denne saken. Det virker som om de er tvunget til å godta de vurderinger og den prising som kommer fra andre instanser, sier Per Kristian Foss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer