- Pinlig for Norge

KrF kan ha fått seier på tvillingabort og eggdonasjon. Det er en trist dag for norske kvinner og Norges anseelse i verden, mener Arbeiderpartiet

HVA OM HUN SIER NEI?: Landsstyrene i Høyre, KrF, Frp og Venstre skal stemme over regjeringsplattformen. Siste nytt får du fra politisk redaktør Geir Ramnefjell og politisk leder Mats Rønning. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fire borgerlige partiene sitter nå og vurderer den framforhandlede regjeringsplattformen.

I løpet av noen timer får vi vite om Høyre, Frp, Venstre og KrF sier ja til resultatet og vi får den første borgerlige flertallsregjeringen siden Willoch på midten av 80-tallet.

- Seier på tvillingabort

I går meldte både VG og NRK at KrF tapte slaget om å endre abortlovens paragraf 2c, som gir mulighet for abort etter uke 12 ved alvorlig sykdom på fosteret.

Men begge medier meldte samtidig at KrF har fått en seier på fosterreduksjon, også kalt tvillingabort, der man aborterer det ene av flere fostre i mors liv.

Inngrepet gjøres etter uke 12 av medisinske grunner, men dette faller i dag innenfor selvbestemt abort hvis kvinnen bestemmer seg i løpet av de første 12 ukene av svangerskapet. Ifølge NRK var det én norsk kvinne dette gjaldt i 2016, fem i 2017 og åtte i fjor.

På bioteknologi kan KrF også ha fått en seier, der eggdonasjon og assistert befruktning for enslige trekkes fram. Et klart flertall på Stortinget går inn for dette, etter at Høyre snudde i fjor, men KrF kan få blokkert det i regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer