- Pinlig og beklagelig

Stortingspresident la seg flat om skjulte aksjer. Og nå er det flertall for 0-grense.

- BEKLAGER:  Stortingspresident Olemic Thommessen (H) på vei til Stortingets talerstol tirsdag Han beklaget at han ikke hadde oppgitt aksjer etter regelverket.. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
- BEKLAGER: Stortingspresident Olemic Thommessen (H) på vei til Stortingets talerstol tirsdag Han beklaget at han ikke hadde oppgitt aksjer etter regelverket.. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) sier det er pinlig og beklagelig at han ikke har fulgt reglene for å oppgi sine eierinteresser.

Dagbladet avslørte i går  at Thommessen ikke hadde oppgitt aksjer til en verdi av 362.500 kroner.

- Jeg beklager det inntrufne, sa Thommessen i Stortinget tirsdag.

Han forsvarte imidlertid at han og flertallet i presidentskapet ikke støtter forslaget fra SVs Torgeir Knag Fylkesnes om at reglene endres slik at stortingsrepresentantene må oppgi sine eierinteresser i komiteenes innstillinger der dette er relevant for saken og uansett hvor lav verdien er.

Også Senterpartiet har fremmet forslag om at alle aksjer skal oppgis, men ikke i hver komiteeinnstilling.

- Hører ikke hjemme i innstillinger
I dag skal stortingsrepresentantene oppgi eierskap når verdien er høyere enn folketrygdens grunnbeløp, som i dag er på  90.068 kroner.

Dette kan finnes i et eget register, og Thommessen mener opplysningene ikke hører hjemme i komiteenes innstillinger, slik SV foreslår.

Han mener det vil gi et inntrykk av at komitémedlemmene aleine har mer innflytelse enn andre representanter, når det er Stortinget samlet som er ansvarlig for et vedtak.

Går mot 0-grense Senterpartiets Marit Arnstad tok til orde for et alternativt forslag om å fjerne den nedre verdigrensen, og at alt eierskap skal oppgis i registeret, i stedet for i komitéinnstillingene.

Venstre og Arbeiderpartiet går inn for å støtte dette forslaget i likhet med SV, som under debatten bestemte seg for å hoppe over til Senterpartiets forslag. Et flertall i KrFs stortingsgruppe er også ventet å støtte hovedpunktet om at alle aksjer skal oppgis.

Avstemmingen er ventet ved 15-tiden tirsdag ettermiddag.

- Dermed tegner det til at 0-grense blir vedtatt, sier Torgeir Knag Fylkesnes (SV) til Dagbladet etter debatten i formiddag. Også Senterpartiets Geir Pollestad bekrefter at det blir flertall for forslaget.

(NTB).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer