Pinlig stillhet da Tesla-gründer Elon Musk ble spurt om å flytte produksjonen til Norge

- Vel, bare det å ansette folk i Norge har vist seg vanskelig, så, sa Musk. Og så møtte han Dagbladet - i en fei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tesla-gründer Elon Musk er i Norge. Elbil-mogulen deltok på regjeringens konferanse om grønn omstilling ved Astrup Fearnley-museet i Oslo i formiddag.

Musk, som nylig skilte seg fra samme kvinne for andre gang, benyttet anledningen til å berolige nordmenn som er bekymret over stup i oljepris og en økonomi i motgang.

- Norge er i best posisjon av alle land i verden akkurat nå. Dere har potensialet til å forsyne store deler av Nord-Europa med fornybar energi, og dere har en fantastisk evne til å bygge ut kapasiteten framover. Norge bør være veldig optimistisk når man ser at verden nå dreier fokuset bort fra fossilt drivstoff, sa Musk fra scenen. 

Takket Norge 44-år gamle Musk har nylig lansert Tesla Model 3, en rimeligere modell av den populære elbilen. Interessen for Model 3 har vært enorm, og allerede er 400 000 biler forhåndsbestilt, kunne Musk avsløre.

Som en velkjent forkjemper for strøm og bærekraftig energi, fortalte også Musk om sin beundring for norske fjorder og fjell.

- Jeg vil takke alle nordmenn som har kjempet for elbiler i 30 år, både nordmenn og norske regjeringer. Mitt budskap her i dag er enkelt: Norge har enorme geografisk fordeler når det gjelder produksjon av vannkraft, med deres fjorder. Produksjon av vannkraft bør være estetisk vakkert og økologisk bærekraftig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer