Ivanka Trump:

Pinlig Twitter-tabbe

Det gikk i ball for Ivanka Trump da hun skulle gratulere Boris Johnson tirsdag.

TABBE: Da Ivanka Trump gratulerte Boris Johnson tirsdag, skrev hun United Kingston i stedet for United Kingdom. Foto: Dominique Jacovides / AFP / NTB Scanpix
TABBE: Da Ivanka Trump gratulerte Boris Johnson tirsdag, skrev hun United Kingston i stedet for United Kingdom. Foto: Dominique Jacovides / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ettermiddag ble det klart at Boris Johnson blir Storbritannias nye statsminister, etter at han fikk dobbelt så mange stemmer som motkandidat Jeremy Hunt i toryenes ledervalg.

Med det tar han over roret etter Theresa May, som har manøvrert Storbritannia gjennom en kaotisk periode preget av brexit-forhandlinger.

Naturligvis var det mange som ønsket å gratulere Johnson med seieren. Blant andre finner vi Erna Solberg, Jens Stoltenberg og familien Trump.

- Congratulations Boris Johnson on becoming the next Prime Minister of the United Kingston, skrev Ivanka Trump.

Selvfølgelig mente presidentdattera å skrive «United Kingdom», men hun rakk ikke å slette Twitter-meldingen før flere brukere hadde rukket å forevige den pinlige tabben.

Reaksjoner

Ivanka Trump slettet imidlertid meldingen etter hvert, og erstattet den med en korrigert melding.

Tabben ble møtt med reaksjoner:

- At Ivanka tvitret United Kingston i stedet for United Kingdom er nok et bevis på at hun er for uansvarlig til å jobbe i Det hvite hus. Denne typen amatørtabbe er latterlig, og får landet vårt til å virke som en gjeng med idioter. Ivanka skulle aldri ha blitt ansatt. Punktum, skriver forfatter og programleder Scott Dworkin.

- Ivanka sender sine gratulasjoner til statsministeren av United Kingston kort tid etter at Trump lovpriste prinsen av Whales. Disse folkene er så inkompetente og flaue selv når det gjelder de minste ting, skriver forsker og Washington Post-journalist Brian Klaas.

«Prinsen av Whales»

Klaas viser til da president Donald Trump serverte en tirade mot ABC News etter å ha fått kritikk for kommentarer han ga i et intervju med dem. I forkanten av Twitter-tiraden hadde han vært på et statsbesøk i Storbritannia hvor han møtte dronning Elizabeth og prins Charles av Wales.

- Jeg møter og snakker med utenlandske myndigheter hver dag. Jeg møtte nettopp dronningen av England og prinsen av Whales, skrev han.

Selvfølgelig mente Trump å skrive «Wales» og ikke «Whales», som direkte oversatt til norsk betyr «hvaler».

Trump gjorde imidlertid akkurat som sin datter, og slettet Twitter-meldingen kort tid etter den ble publisert og erstattet den med en korrigert melding. I likhet med dattera rakk han ikke å gjøre det før det ble oppdaget.

Verken far eller datter Trump har uttalt seg om hva som er årsaken til skrivefeilene. En naturlig forklaring kan være den automatiske korrekturfunksjonen som flere operativsystemer opererer med.

- ET PROBLEM: En video av Ivanka Trump fra helgas G20-møte får internett til å koke. Dagbladets kommentator Morten Strand forklarer årsaken til problemet. Video: Instagram / elysee Vis mer

Flere blemmer

I Trumps tilfelle var det imidlertid ikke første gang det gikk i ball.

I forbindelse med terrorangrepet på Sri Lanka første påskedag, la Trump ut en kondolanse på Twitter. Der skrev han at 138 millioner mennesker hadde blitt drept, noe som åpenbart var feil ettersom Sri Lanka har et befolkningsantall på omtrent 22 millioner.

Trumps Twitter-melding etter bilangrepet i Charlottesville høsten 2017 skapte furore: «Vi fordømmer på det sterkeste denne framvisningen av hat, intoleranse og vold på mange sider. Det har pågått lenge i landet vårt.»

Formuleringen «på mange sider» ble sett på som at han ikke tok avstand fra rasisme og antisemittisme, og førte til at Trump ble heftig kritisert – blant annet av egne partifeller.

En annen som også har bommet på tastaturet er NATO-sjef Jens Stoltenberg.

I 2012 var det twittermeldingen «hvkæ» som fikk oppmerksomhet, mens året etter var det teksten «@elskææ».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer