Pinochet synes å innrømme overgrep

Chiles eks-diktator Augusto Pinochet syntes å innrømme i en tale i går at det var begått overgrep under militærjuntaen han ledet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I talen som ble tatt opp på video og vist i et selskap i går i anledning hans 85-årsdag, sa Pinochet at han som president aksepterer alt som det er sagt at de væpnede styrker måtte ha gjort. Men han påtok seg ikke personlig ansvar.

- Jeg kan si, mine herrer, at jeg som republikkens president aksepterer alle handlingene som sies å ha blitt begått av hæren og de væpnede styrker, sa han på videoen, som ble vist for 1.500 gjester på en middag til hans ære. Hedersgjesten var selv ikke til stede på grunn av helseproblemer.

Mye av talen konsentrerte seg om arrestasjonen og det langvarige oppholdet i Storbritannia, som han kalte ubehagelig.

- Jeg hadde alltid verdighet til å si at jeg ikke aksepterte britisk lov, sa Pinochet, som styrte Chile som diktator fra 1973 til 1990. Han ble arrestert i London i oktober 1998 etter begjæring fra en spansk dommer, og holdt i husarrest til mars i år.

Spania ønsket ham utlevert for å stå til rette for brudd på menneskerettighetene, men etter hjemkomsten til Chile er han blitt anmeldt for 170 tilfeller av overgrep på vegne av noen av de 3.000 som mistet livet under militærstyret.

(NTB)

ANMELDT: Augusto Pinochet har blitt anmeldt for 170 tilfeller av overgrep på vegne av noen av de 3.000 som mistet livet under militærstyret. Nå synes han å innrømme overgrep.