Pinochet tiltales for 77 forsvinninger

Tidligere diktator i Chile, Augusto Pinochet, tiltales for å stå bak forsvinningen og sannsynligvis drapene på 77 politikere og fagforeningsledere som forsvant i dagene etter kuppet i 1977.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under kuppet den 11. september i Chile i 1973 reiste den fryktede "Dødskaravanen" rundt til fem byer i Chile og tok med seg 77 vestrepolitikere og fagforeningsledere. De ble trolig drept etter å ha blitt kidnappet av Dødskaravanen.

Dommer Juan Guzmán utstedte en arrestordre på Pinochet fredag 1. desember, noe som førte til at den tidligere diktatoren ble plassert i husarrest. Guzman har samlet sammen anklagene mot Pinochet, noe som har endt med at den nå 85 år gamle Pinochet må møte i retten, tiltalt for kinnapping og sannsynligvis drap på 77 mennesker.

Dødskaravanen skal ha stått under direkte kommando av Augosto Pinochet.

Arrestordren og anklagene ble kunngjort av statsadvokat José Galeano, som fører saken mot Pinochet på vegne av 186 pårørende til ofre for militærregimet.

Pinochet ble arrestert under et besøk i London for to år siden etter krav fra en spansk dommer som ønsket å stille ham for retten for brudd på menneskerettighetene. Han ble holdt i husarrest til mars i år, da han omsider ble sendt hjem fordi han angivelig var for syk til å stilles for retten.

Nylig ble Pinochet skrevet ut av sykehus i Santiago, der han var innlagt med lungebetennelse. I august ble han fratatt sin parlamentariske immunitet, noe som åpnet veien for at han kan stilles for retten.

3.197 mennesker ble ifølge offisielle tall drept eller forsvant under Pinochets styre mellom 1973 og 1990.

<B>ARRESTERT: Tidligere diktator Augusto Pinochet ble i kveld arrestert.