Pinsekaos på veiene i dag

Uhell, køer og kokende motorer er fasiten etter første dag med pinseutfarten. Vegvesenet tror det heftigste har lagt seg.

 ALVORLIG ULYKKE:  Fire biler var involvert da to personer ble alvorlig skadet ved Ådalen i Buskerud i ettermiddag. Det har vært flere uhell på veien i dag. Trafikken har vært stor på grunn av pinse. Foto: Ole Edvin Tangen
ALVORLIG ULYKKE: Fire biler var involvert da to personer ble alvorlig skadet ved Ådalen i Buskerud i ettermiddag. Det har vært flere uhell på veien i dag. Trafikken har vært stor på grunn av pinse. Foto: Ole Edvin TangenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - At dette er den verste dagen føler jeg meg ganske sikker på. Folk har jo bare fri fram til tirsdag. Og så er det nok mange som har tatt ut en ekstra fridag for å komme seg ut på tur, sier trafikkoperatør Kristian Fauskan til Dagbladet.

Han forteller at dagen har vært preget av køer og uhell - som forventet.

To hardt skada i Buskerud Ved 15-tida i dag fikk politiet melding om at fire biler var involvert i en kollisjon på E16 ved Ådalen i Buskerud.

To personer, en kvinne (62) og en mann (45), ble hardt skadet.

- De var i en frontkollisjon. Begge ble fraktet til Ullevål Universitetssykehus i luftambulanse. Ytterligere to personer fikk en helsesjekk på stedet, opplyser operasjonsleder Kai Gudbrandsen i Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har ikke konkludert med årsaken ennå, men tror ut ifra åstedsgransking at en av bilene har kommet over i motsatt kjørefelt.

- Det førte til en bråstopp med påfølgende dunking bakover, sier Gudbrandsen.

Ulykka førte til at E16 ble avsperret i en periode i ettermiddag. Det førte til lange køer i pinsetrafikken.

- Trafikken sto i begge retninger og det ble lange køer. Det er jo alltid mye kø på denne strekningen en fredag ettermiddag. Dermed ble det en del ventetid på bilistene, men nå flyter trafikken helt fint igjen, sier Gudbrandsen.

Det verste kan være over Flere andre steder har det også oppstått kø på grunn av uhell.

NTB melder om en kjedekollisjon ved Tønsberg på E18 i 16-tida. En bil begynte å brenne. Ingen ble alvorlig skadd.

I moss ble det meldt om stillestående kø fra Mosseporten og inn til sentrum, samt lang fergekø. Også i Bergenstraktene og ved flere fergestrekninger på Nordmøre er det meldt om køer.

Men trafikkoperatøren kan berolige: Det verste er antagelig over.

- Fra klokka 15 til 17 i dag var nok den mest hektiske perioden, sier Fauskan til Dagbladet.

Sjekk kjøleveska! For de som ennå ikke har kommet seg ut på pinsetur har han følgende råd:

- Vi oppfordrer folk til å sjekke kjøleveska. Det er faktisk mer alvorlig enn man tror. Vi har sett en del biler på kameraer i dag med heftig røyk opp fra motoren. Da er det nok motoren som koker, og derfor er det viktig å sjekke denne før du legger ut på langtur, sier Fauskan og legger til at det er like viktig som spyleveska på vinteren.

I tillegg minner han om at det fortsatt finnes snø i fjellet.

 SMADRET:  To biler frontkolliderte ved Ådalen i Buskerud i dag. Ytterligere to biler var involvert i ulykken. Foto: Ole Edvin Tangen
SMADRET: To biler frontkolliderte ved Ådalen i Buskerud i dag. Ytterligere to biler var involvert i ulykken. Foto: Ole Edvin Tangen Vis mer