Pinsemenigheten fikk Årets Homofobpris

Pinsemenigheten i Norge fikk den noe tvilsomme æren av å tildelt Årets Homofobpris under avslutningen av årets Skeive Dager lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frikirkemenigheten fikk prisen fordi den, ifølge Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, benekter lesbisk og homofilt samliv i sin forkynnelse.

Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring i Oslo(LLH-Oslo)hevder at spesielt pastor Egil Svartdahl og Filadelfia i Oslo har utmerket seg negativt, da de nektet samarbeid med Oslo Gospel Choir tidligere i år, etter at det ble kjent at korets manager hadde inngått homofilt partnerskap.

LLH-Oslo mener at pinsebevegelsens menneskefiendtlige tolkninger av Bibelen, mangler respekt for homofile og lesbiskes menneskeverd.

Årets Homofryd-pris gikk til den svenske fotografen og kunstneren Elisabeth Ohlson som har skapt utstillingen Ecce Homo som skapte stor debatt da den ble vist i Oslo Rådhus i mai.

Æresprisen gikk til redaktøren av homoavisen Blikk, Arne Walderhaug. Begrunnelsen for å gi Walderhaug prisen var blant annet at «hans bidrag med pennen har gitt alle lesber og homser økte muligheter og inspirasjon til å være stolte og åpne. Han har klart å gi hele Norge en egen homoavis.»

(NTB)