ÅSTED: Pinsemenigheten Betel har lokaler i Prinsens gate i Trondheim, og leier ut leiligheter i nabobygget, blant annet til kommunen. Det var der dobbeltdrapet i Trondheim skjedde mandag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅSTED: Pinsemenigheten Betel har lokaler i Prinsens gate i Trondheim, og leier ut leiligheter i nabobygget, blant annet til kommunen. Det var der dobbeltdrapet i Trondheim skjedde mandag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Dobbeltdrap i Trondheim

Pinsemenigheten leide ut dobbeltdrapsåsted: - Tragisk og vondt

Trondheim kommune leide boliger for enslige mindreårige av pinsemenigheten Betel.

TRONDHEIM (Dagbladet): Like før klokka 18.00 mandag kveld fikk politiet melding fra et desperat vitne som selv var skadd i en voldshendelse i Trondheim sentrum.

Kort tid etterpå var politiet på åstedet i en bolig i Trondheim sentrum. Der fant de to personer som var alvorlig skadet. Den ene ble raskt erklært død på stedet, mens den andre ble erklært død på sykehuset.

Klokka 18.38 ble en ung mann pågrepet i en dramatisk aksjon ved jernbanestasjonen i Trondheim. Han ble da skutt i beinet av politiet.

Åsted: Politiet har siktet en ung mann for dobbeltdrap i Trondheim. Kommunen antar at alle de involverte er enslige mindreårige asylsøkere. Video: Lars Eivind Bones / reporter: Trym Mogen Vis mer

Kommune leide

Tidlig tirsdag morgen er én politibil til stede utenfor boligen. Krimteknikere jobbet på åstedet til seint på mandag kveld.

Kommunaldirektør for oppvekst i Trondheim kommune, Camilla Trud Nereid, bekrefter overfor Dagbladet at en av de drepte er en enslig mindreårig asylsøker. Kommunen antar også at de tre andre involvert er enslige mindreårige.

Kommunen leide boligen i Prinsens gate i Trondheim av pinsemenigheten Betel.

- Kommunen er leietaker i to leiligheter i bygningen, sier hovedpastor og presseansvarlig Frank Erlandsen til Dagbladet.

Dagbladet snakket mandag kveld med en av de andre beboerne på adressen, som da ikke hadde fått komme inn i bygget.

PÅ STEDET: Én politibil er utenfor åstedet mandag morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ STEDET: Én politibil er utenfor åstedet mandag morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Tragisk og vondt

Menigheten kjøpte et eiendomsselskap for noen år siden og har bygningen som eneste eiendom i selskapet. Trondheim kommune har leid leiligheten i omkring to år og disponerer leilighetene som boliger for enslige mindreårige.

- Vår oppgave i denne relasjonen er bare å være utleier til Trondheim kommune. Det er kommunens apparat som står for oppfølgingen. Min informasjon i denne forferdelige hendelsen er hva jeg får gjennom media. Det som har skjedd er tragisk og vondt, sier Erlandsen.

NABO: Frelsesarmeen har herberge i nabobygget til drapsåstedet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NABO: Frelsesarmeen har herberge i nabobygget til drapsåstedet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

I nabobygget til åstedet har Frelsesarmeen både herberge og et dagsenter for rusavhengige. Kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, Geir Smith-Solevåg, opplyser til Dagbladet at herberge holdt stengt mandag kveld.

Alle de fire personene som var involvert er menn/gutter i slutten av tenåra og av utenlandsk opprinnelse, opplyste politiet på en pressekonferanse mandag kveld.

Den fjerde personen ble alvorlig skadd, men tilstanden beskrives som stabil. Spesialenheten er rutinemessig varslet om pågripelsen, ettersom politiet avfyrte skudd.

200 enslige mindreårige

Kommunaldirektør Camilla Turid Nereid opplyser at flere av de enslige mindreårige asylsøkerne i Trondheim bor i private boliger og har husverter.

Dermed definerer kommunen både husvertene og andre enslige mindreårige asylsøkere i Trondheim som pårørende.

- Det dreier seg trolig om rundt 200 ungdommer. Vi har opprettet et pårørendesenter i Trondheim som vil holdes åpent hele natta og i morgen.

Nereid forteller at ettersom de ennå ikke vet identiteten til alle involverte, vet de heller ikke hvilke skoler det gjelder. Derfor har de informert alle som kan være berørt av hendelsen.

- De ansatte i kommunen stiller opp på en fantastisk måte. De kommer strømmende fra kommunens støtteapparat for å bidra i denne tragiske situasjonen, sier hun.

Nereid forteller at flere allerede har tatt kontakt med kommunen i forbindelse med hendelsen.

- Vi opplever at folk er preget av det som har skjedd.