Pinsepastor innrømmer overgrep mot gatebarn

Overgrepsofrene skal ha vært ti og elleve år gamle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no/NTB) En tidligere pastor på Karmøy innrømmer ifølge NTB overgrep mot et gatebarn fra Brasil. Haugesunds Avis skriver at gutten skal ha vært under ti år da overgrepene begynte, men det benekter mannen.

- Det kan nok diskuteres innhold og alvorlighet i det som skjedde, men et overgrep er et overgrep, og jeg legger meg flat. Det skulle ikke ha skjedd, sier forkynneren til Haugesunds Avis.

Han innrømmer også å stå bak et overgrep mot en ung gutt fra Haugesund for 27 år siden. Gutten skal ha vært 11 år da overgrepene skjedde.

Dette er ifølge NTB en av flere saker som har vært etterforsket av Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, men forkynneren er verken siktet eller dømt for noen av forholdene.

Overgrepet i Haugesund ble anmeldt for to og et halvt år siden, men saken ble henlagt som foreldet.

Forkynneren mener at også overgrepssaken i Brasil er foreldet. I mars 2007 ble pastoren oppsagt fra menigheten han hadde jobbet for i to år. I dag er han aktiv i en annen frikirkelig bevegelse.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer