Pinsevenn drept i senga

Politiet jager en maskert mann, etter et skuddrama mot pinsevenner nær Uppsala i Sverige natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): Kvinnen som tilhører Pinsemenigheten ble drept i senga i sitt hjem, mens en venn av Fossmo, en mann i et nabohus er skutt. Denne mannen er alvorlig skadd, men utenfor livsfare. Politiet tror det er samme gjerningsmann som står bak, melder Aftonbladet.

Fossmo, som er pastor i pinsemenigheten Filadelfia, fulgte sin skadde venn til sykehuset, da han fikk beskjed om at kona var skutt i deres hjem.

Samme menighet

Familiene som ble rammet, er venner og tilhører samme menighet.

Tidlig i går morges ble politiet varslet om at en mann i 30-åra var skutt i et hus ved Knutby nær Uppsala. Kort tid etter ble kvinnen funnet skutt og drept i et hus like ved.

Den hardt skadde mannen fortalte før han ble sendt til sykehuset, at han var skutt av en maskert mann.

Kvinnen hadde to barn sammen med mannen sin. Det befant seg ytterligere et barn i huset natt til i går, men ingen skal ha hørt at det ble avfyrt skudd.

Ikke trusler

Ifølge politikilder har ektemannen til den avdøde kvinnen forklart at familien ikke har vært utsatt for trusler.

- Vi har ingen mistenkte, opplyser svensk politi til telegrambyrået TT.

Etter at mannen i 30-åra ble skutt, skal en person i samme hus ha ringt til kvinnens mann og bedt om hjelp. Ektemannen skal da ha løpt over til den skaddes hus. Ifølge pastoren var ikke kona skutt da han forlot hjemmet.

En polititeori er at den maskerte mannen, etter at å skutt sitt første offer, har sett at ektemannen kom løpende for å hjelpe. Kaldt og rolig skal da ha gått inn i det neste huset, og skutt kvinnen i senga.

Store politistyrker ble straks satt inn for å finne gjerningsmannen. En politihund fulgte et spor ca. en kilometer, men måtte gi opp.