- Pinsevenn i 90-åra slått ned under offermøte

To fulle menn skal ha vært uvennlige i Heidal i helga.

ETTERFORSKER: Politiet etterforsker bråket som oppsto da to berusede menn lagde bråk under et menighetsmøte i dette Betel-huset i Heidal lørdag kveld. Foto: Jan-Tore Egge
ETTERFORSKER: Politiet etterforsker bråket som oppsto da to berusede menn lagde bråk under et menighetsmøte i dette Betel-huset i Heidal lørdag kveld. Foto: Jan-Tore EggeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lensmannskontoret i Lesja og Dovre etterforsker det som bli beskrevet som en slåsskamp under et møte i Heidal pinsemenighet i Heidal i Gudbrandsdalen lørdag kveld.

Rundt 30 medlemmer i menigheten, deriblant flere eldre, hadde et møte i lokalene til Betel i bygda da to menn kom til stedet og lagde kvalm. Avisa Gudbrandsdølens Dagningen (GD) meldte lørdag at flere av pinsevennene ble slått, deriblant en mer enn 90 år gammel mann. En annen skal ha fått knust brillene sine i tumultene. Da politiet ankom stedet etter cirka en time, fikk de roet ned situasjonen.

- En person hadde forlatt stedet, mens en annen var i nærheten. De er anmeldt for ordensforstyrrelser og vil bli avhørt. Det er snakk om fyll og det fremstår som om nettopp det er bakgrunnen for at de fant på å dra dit, sier politibetjent Tor-Jørgen Bøe ved Lesja og Dovre lensmannskontor til Dagbladet.

- Tålte ikke sprit Heidal ligger i Sel kommune, men det er lensmannskontoret i Lesja og Dovre som etterforsker saken fordi de hadde vakt i helga.

- Det ble tildragelser på stedet og det skal ha blitt utøvd vold. Om det kommer anmeldelser om dette vil det bli fulgt opp, sier Bøe.

Politiet ser alvorlig på saken. Operasjonsleder Geir Stavheim i Gudbrandsdal politidistrikt sier til GD at angrep på eldre, forsvarsløse mennesker er stygt.

Et vitne sier til avisa at det ballet på seg etter at de to karene tok fram ei brennevinsflaske på stedet.

- De ble mer og mer brutale. Det var ikke noe koselig, sier kvinnen.

Den eldre mann som ble slått, skal ha det helt fint etter hendelsen, får Dagbladet opplyst av medlemmer i menigheten.

- Han har det bra. Han kom vel i veien for disse to karene. Det virket som de ikke tålte sprit så godt, sier et sentralt medlem i menigheten til Dagbladet.

- Tilgi og glemme Et mangeårig medlem Dagbladet har vært i kontakt med sier det hele gikk bra og ikke var veldig voldsomt. Han sier samtidig han aldri har opplevd noe lignende i løpet av de tiårene han har vært i menigheten.

Han tror ikke det vil komme anmeldelser fra dem og ønsker heller å glemme saken.

- Det er vel bare å tilgi og glemme alt sammen, sier personen.

Møtet var opprinnelig ledet av besøkende fra Evangeliesenteret Sandvik i Mosjøen. De skulle ta opp offer fordi de skal pusse opp et rom på evangelisenteret. Det ble aldri noe av, skriver GD.

Vitnet GD har snakket med sier fyllebråket overskygget det hele og de kom aldri i gang igjen med møtet etter den uvennlige hendelsen.