Pinsevenndrapet: - Jeg skjøt dem jeg skulle skyte

Den 26 år gamle svenske kvinnen som er siktet for å ha drept kona til en norsk pinsevennpastor i Sverige, innrømmer i et avisintervju at hun står bak drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har tidligere tilstått overfor politiet at hun drepte den 23 år gamle pastorkona Alexandra Fossmo i hennes hjem i det lille tettstedet Knutby øst for Uppsala. Hun skal også ha stått bak drapsforsøket på en nabo av pastorfamilien tidlig lørdag morgen.

I et intervju med avisen Aftonbladet sier hun at drapet ikke handlet om sjalusi, heller ikke om hevn eller økonomi. Før drapet skal hun ha skrevet en brev til menigheten hvor hun tar på seg all skyld for drapet.

- Jeg skjøt de personene jeg skulle skyte, sier hun til avisen.

Hun er mistenkt for drap, drapsforsøk og grov mishandling. Politiet i Uppsala arbeider nå med å koble sammen bevis fra åstedet med forklaringen som kvinnen har gitt, og holder fortsatt muligheten åpen for at flere kan ha vært innblandet i drapet.

Informasjonsansvarlig for politiet i Uppsala, Lena Larsson, sier at det ikke er planlagt flere avhør onsdag, men at de vil gjenopptas torsdag.

Den mistenkte kvinnen har tidligere bodd hos den norske pinsevennpastoren Helge Fossmo og hans familie. I fjor høst mishandlet hun hans kone med en hammer, og ble tvunget til å forlate menigheten.

Politiet begjærte onsdag den 26 år gamle kvinnen varetektsfengslet, men utfallet av fengslingsmøtet var ved 16-tiden onsdag ennå ikke klart.

(NTB)