Pipes til bønn

Nå kan alle muslimer «pipes» til bønn fem ganger om dagen, etter at en muslimsk familie startet mobil-bønnetjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos muslimer jublet da byrådet godtok bønnerop fra taket på moskéen i Åkebergveien på Tøyen. Jubelen stilnet imidlertid raskt da de fikk vite at bønneropene ikke kunne overskride støynivået for vanlig prating. Nå kan en britisk familie ha funnet løsningen:

På nettstedet PatelsCornerShop kan du nemlig bestille innkalling til bønn. Fem ganger om dagen piper mobiltelefonen din, og du vet at det er tid for å vende deg mot Mekka.

Og det kan være nyttig, spesielt når vi vet at bønnetidene forandres hver dag, alt etter tiden for soloppgang og solnedgang. Det viste seg nemlig at flere av de to millioner muslimene i Storbritannia glemmer å be, fordi tradisjonelle bønnerop ikke er tillatt.

Familien Patel i byen Preston tilbyr bønnetider, eller namaaz, til alle eiere av WAP-telefon.

- Bønn er absolutt obligatorisk for muslimer. Ikke på grunn av bønnen i seg selv. Det er faktisk veldig nyttig for mennesker å ta en liten pause fra det de driver med i løpet av dagen og reflektere på et spirituelt nivå. Jeg synes bønn er flott for å slappe av. Det er en fin måte å fjerne stress på. Uansett religion, er det bra å ta en «time out» regelmessig, sier Bilal Patel, som driver tjenesten sammen med familiemedlemmene Shahida og Sufia, til The Times.

Tjenesten støttes av Det Muslimske Råd i Storbritannia og Lancashire moskéråd, skriver The Times.

MOBIL-BØNN: Kanskje en idé for World Islamic Moské i Åkebergveien?